BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemDaha bulaşıcı korona virüs tespit edilen İsrail'de karantina kararı----

Daha bulaşıcı korona virüs tespit edilen İsrail'de karantina kararı

Daha bulaşıcı korona virüs tespit edilen İsrail'de karantina kararı
24 Aralık 2020 - 01:30 www.finansgundem.com

3'ü İngiltere'den gelen 4 kişide mutasyona uğramış korona virüs tespitinin yapılmasının ardından İsrail karantina kararı aldı. Ülke, korona virüsle mücadele kapsamında daha önce 2 kez karantinaya alınmıştı

İsrail hükümeti, yeni tip korona virüs (Kovid-19) salgınıyla mücadele kapsamında ülke genelinde üçüncü kez karantina uygulanmasına karar verdi.

Kabine toplantısının ardından yapılan yazılı açıklamada, pazar günü yerel saatle 17.00'den itibaren ülke genelinde en az iki haftalık karantina uygulanacağı duyuruldu.

İki haftalık kapanmanın ardından Kovid-19 salgınında günlük vaka sayısının binin altına düşmemesi halinde karantina süresinin uzatılacağı belirtildi.

Karantina kapsamında fırın, eczane ve market gibi işletmeler hariç tüm iş yerleri kapatılacak, lokantalar ise sadece paket servisi verebilecek.

Halkın evlerinden 1 kilometreden fazla uzaklaşması yasaklanırken kapalı alanlarda 10, açık alanlarda da 20'den fazla kişin bir araya gelmesine izin verilmeyecek.

Ayrıca toplu taşıma hizmetlerinin sayısı da düşürülecek.

Bu kararla birlikte İsrail, Kovid-19 salgınının ülkede baş gösterdiği mart ayından bu yana üçüncü kez karantina uygulamasına başvurdu.

İsrail Sağlık Bakanlığının verilerine göre, 9 milyona yaklaşan nüfusa sahip İsrail'de 384 binden fazla kişi Kovid-19'a yakalanırken 3 bin 141 kişi virüs nedeniyle hayatını kaybetti.

YENİ TÜRÜ SAPTANMIŞTI

İsrail'de yeni tip korona virüsün (Kovid-19) İngiltere'de ortaya çıkan daha bulaşıcı türünün tespit edildiği bildirilmişti. Ülkede 3'ü İngiltere'den dönen olmak üzere 4 kişide Kovid-19'un yeni bulaşıcı türüne rastlandığı duyurulmuştu. 

İsrail Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, söz konusu kişilerden 3'nün kısa süre önce İngiltere'den döndüğü, diğerinin ise ülke dışına çıkmadığı ifade edilmişti. 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)