BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemCumhurbaşkanı Gül Çin ziyaretinde bulunacak----

Cumhurbaşkanı Gül Çin ziyaretinde bulunacak

Cumhurbaşkanı Gül Çin ziyaretinde bulunacak
12 Mayıs 2014 - 20:26 www.finansgundem.com

​Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 15-21 Mayıs'ta Çin Halk Cumhuriyeti'ne devlet ziyareti gerçekleştirecek

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Gül, Çin Halk Cumhuriyeti Devlet Başkanı Şi Cinping'in davetine icabetle 15-21 Mayıs'ta Çin'e gidecek.

Cumhurbaşkanı Gül'ün beş yıl içinde Çin Halk Cumhuriyeti'ne yapacağı ikinci resmi ziyaret kapsamında 16 Mayıs'ta Pekin’deki resmi görüşmelerde, iki ülke arasındaki ilişkiler ve işbirliği imkanları tüm yönleriyle alınacak. Bölgesel ve uluslararası konular hakkında görüş alışverişinde bulunulacağı görüşmelerde iki ülke arasındaki ahdi zemini güçlendirecek bazı anlaşmalar imzalanacak.

Ziyaretin ikili boyutunun tamamlanmasının ardından Gül, 20-21 Mayıs'ta Şanghay'da düzenlenecek "Asya'da İşbirliği ve Güven Artırıcı Önlemler Konferansı" (AİGK/CICA)  IV. Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi'ne katılacak. Bu vesileyle Türkiye'nin Haziran 2010'daki İstanbul Zirvesi'nden bu yana üstlendiği AİGK dönem başkanlığı, Çin Halk Cumhuriyeti'ne devredilecek.

Zirve kapsamında mevkidaşlarıyla ikili görüşmeler de yapacak Cumhurbaşkanı Gül, Şanghay'da Türkiye-Çin Halk Cumhuriyeti İş Forumu'na hitap edecek, temas ve incelemelerini bu şehirdeki bazı kuruluşlarda sürdürecek.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün ziyaretinin, Türkiye ile Çin Halk Cumhuriyeti ilişkilerinde son dönemde yakalanan ivme ile  Asya'da barış, güvenlik ve istikrarın pekiştirilmesine yönelik gayretlerin ilerletilmesine katkı sağlayacağı belirtildi. 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)