BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemCumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye'nin en büyük gücü çocukları ve gençleri----

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye'nin en büyük gücü çocukları ve gençleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye'nin en büyük gücü çocukları ve gençleri
16 Kasım 2021 - 14:45 www.finansgundem.com

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye en büyük gücü ve avantajını çocukları ve gençleri olarak gören bir ülkedir." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başkent Millet Bahçesi'nde Yerel Yönetimler Gençlik Festivali'nde önemli açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmasının satır başları şöyle;

Yerel yönetimler ve gençlik projeleri yarışmasının ödüllerini vereceğimiz belediyelerimizi ve belediye başkanlarımızı şimdiden tebrik ediyorum. İlkinin açılışını yaptığımız Gençlik Festivalimizin önümüzdeki yıllarda daha da geliştirerek sürdürmeyi ve geleneksel hale getirmeyi planlıyoruz. Festival boyunca okulların ara tatile girmesini de fırsat bilerek ülkemizin dört bir yanından 100 bin öğrenci Ankara'ya gelecek ve buradaki etkinliklere katılacak.

Ülkemizdeki tüm gençlerimizi hem eğlenebilecekleri hem öğrenebilecekleri bu festivale bekliyoruz. Değerli kardeşlerim bugün burada siyastete gençlik kollarında atılmış hayatı boyunca tüm mücadelesini gençlerle birlikte vermiş olarak karşınızda bulunuyorum. Siyasete gökten zembille inmedim. Gençlik teşkilatlarında siyasete başladım. Geriye dönüp baktığımda iyi ki gençlerle birlikte yol yürümüş, iyi ki gençlerin önünü açacak işler yapmışım diyorum.

İnşallah ülkemizin bir sonraki insani ve ekonomik kalkınma hedefi olan 2071 vizyonunu da sizler şekillendireceksiniz. Türkiye en büyük gücü ve gençler olarak gören bir ülkedir. Avrupa, Asya ve Amerika'nın hızla yaşlandığı dönemde ülkemizin 3'te 1'i çocuklardan ve gençlerden teşekkül etmesi çok önemlidir. Ülkemizin gençleri, ülkemizin hanımları hayatın her alanı gibi siyasette de giderek daha fazla söz sahibi haline geliyor. Göreve geldiğimizde seç-seçilme yaşı 30'du. Bunu önce 25'e sonra 18'e indiren biz olduk. Gençlerin seçme-seçilme yaşını biz hazırladık. Bizimle beraber gençler 18 yaşında seçme hakkını yakaladı, seçilme hakkını yakaladı.

"ÖNÜMÜZDEKİ SEÇİMLERİ KİLİDİ GENÇLERİMİZDİR"

Mesela, 2023 seçimlerinde 6 milyondan fazla gencimiz ilk defa oy kullanarak ülkesi ve kendi geleceği için siyasi irade ortaya koyacak. Önümüzdeki seçimlerin kilidi şu veya bu parti değil gençlerimizdir. Türkiye'nin en çok üyesi olan gençlik kolları teşkilatına sahip parti biziz.

Geçtiğimiz 19 yılda gençlerimize yaptığımız hizmetleri tek tek anlatmaya kalksak günler yetmez. Mesela, bizden önce üniversite sınavına giren her 10 gencimizden sadece 1'i yüksek öğretim kurumlarına kayıt yaptırabiliyordu. Sınava giren her öğrenciye yetecek kapasiteye getirmemiz bile başlı başına tarihi bir devrimdir. Okul öncesi eğitimden ilk orta ve lise seviyesine kadar her alanda benzer atılımları hayata geçirdik. Aynı şekilde yurt kapasitelerinden, burs, kredi miktarlarındaki artışa, spor tesislerinden gençlik merkezlerine kadar sayısız hizmeti gençlerimizin istifadesine biz sunduk.

"BU MUHALEFET İNKARCIDIR"

Göreve geldiğimizde harçlardan dolayı sıkıntılar vardı. Harçları kim kaldırdı? Biz kaldırdık. Burs ne veriliyordu? 45 liracık malesef. Bay Kemal'in olduğu yerde inkardan başka birşey bulamazsınız. İP'in olduğu yerde inkardan başka birşey bulamazsınız. Bu muhalefet inkarcıdır. Onun için 2023'e çok iyi hazırlanmamız lazım.

Türkiye'nin uzun yıllar boyunca sancısını çektiği yokluk, yoksulluk, kavga, çekişme gibi her biri milletimizin enerjisini sömüren günleri geride bıraktık. Bu ülkede terör var mıydı? Güneydoğu, Doğu Anadolu malesef tamamiyle teröre mahkum edilmiş miydi? Şimdi artık hamdolsun terörü yok ettik. Cudi'de terörü yok ettik. Gabar'da, Tendürek'te, Beslerderesi'nde yok ettik. Vatandaşlarım gece saatlerinde rahatlıkla sokaklara çıkabiliyor. İşte AK Parti budur. Cumhur İttifakı budur.

Bugünün gençleri Cumhuriyet tarihinin demokraside, hak ve özgürlüklerde, ekonomide başta olmak üzere alt yapının her alanında en ileri seviyeye ulaştığı günlerde doğdu büyüdü. Yaşı 40'ın üzerinde olanlar eski Türkiye'nin gerçeklerini bildiği için ülkemizin geldiği yeri daha iyi biliyor. Şunu unutmamak gerekiyor yapmak zor yıkmak kolaydır.

Hayatında tuğla üstüne tuğla koymamış olanların eleştirilerinin boş teneke gürültüsünden ibaret olduğunu asla unutmayın.

"BİZİM İHTİYACIMIZ OLAN TEKNOFEST KUŞAĞIDIR"

Gençler, hanım kardeşlerim... Bizim ihtiyacımız olan kuşak Z,Y kuaşğı değil. Teknofest kuşağıdır. Bizim ihtiyacımız olan nesil Asımın neslidir. Bizim ihtiyacımız olan gençlik ülkesine ve milletine gönülden bağlı, çağın tüm donanımlarıyla donanmış, nereye gittiği bilincine sahip bir gençliktir.

KILIÇDAROĞLU VE AKŞENER'E SERT TEPKİ

Bir parti çıktı; Türkiye'nin Irak ve Suriye'ye yönelik sınır ötesi harekatları için gereken tezkereye TBMM'de hayır dedi. Bununla kalmadı evet diyenleri de ihanetle suçladı. Sonra aynı parti çıkıp Kandil'i yerle bir edeceğini iddia etti. Bay Kemal, senden hiçbir şey olmaz. Sen 15 Temmuz gecesi, Atatürk Havalimanı'nda FETÖ'cülerin yönettiği o tankların arasından nasıl kaçtıysan, nasıl oradan Bakırköy Belediyesi'ne gittiysen bugün de aynısın. Bir başkası şehit yakınına söven densiz, terbiyesiz, utanmaz, arlanmaz milletvekiline sıkı sıkıya sarılarak gerçek yüzünü gösterdi. Bunların birbirinden farkı var mı? Hepsi de birbirinin aynı... Biz bunların hangi niyette olduğunu zaten biliyorduk. Ben sizlerden özür dileyerek bir şey diyeceğiz şu İYİ Parti'nin başındaki kadın, bu kadın nasıl küfrediyor? Beni bağışlayın, parlamento çatısının altında yavşaklar diyecek kadar ileri giden bir kadın. Bunda ne edep var ne adap var. Başkanı bu şekilde küfür ederse, onun milletvekili ondan farklı olur mu? Çünkü üzüm üzüme baka baka kararır. Sen bir kadınsın ya, bir kadın nasıl oluyor da bu şekilde küfür ediyor. Bunların suyu kaynadı ama bunların suyunu tam manasıyla kaynatmaya var mıyız? 2023'e hazır mıyız? İnşallah Haziran 2023'te bunların işini bitirelim.

Artık çok yaklaştığımız 2023 hedeflerimizle 2053 vizyonumuz size bırakacağımız en büyük mirasımız olacaktır.

Cumhurbaşkanı Erdoğan gençlerle bir araya geldi

 

Erdoğan: Benim memur kardeşlerim bunlara pabuç bırakmayacak

 

Erdoğan'dan Lütfü Türkkan'a küfür tepkisi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)