BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemCumhurbaşkanı Erdoğan ABD'ye gidecek mi?----

Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD'ye gidecek mi?

Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD'ye gidecek mi?
30 Ekim 2019 - 13:54 www.finansgundem.com

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "ABD'ye gidecek misiniz? sorusuna "Şu an henüz kararımı vermedim. Soru işaretleri var" diye yanıt verdi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle: 

Başkan Trump ile yaptığımız telefon görüşmesi ardından ABD'liler ülkemize bir heyet gönderdiler. Sonuçta 13 maddelik bir mutabakat metnini paylaştık. Harekatımıza 120 saatlik ara verdik. Maalesef hala teröristler tarafından bölgede askerlerimize ve SMO'ya saldırılar devam ediyor. Muhataplarımızı ikaz ediyorum. Bu hattın dışından gelen saldırılara karşılık verecek ve gerekirse güvenli bölge sahasını genişteleceğiz. 

Cuma günü Ruslar ile devriyeyi başlatıyoruz. Saldırılar sürerse kendi harekatımızı gerçekleştirme hakkımızı saklı tutuyoruz. Elimizdeki kazanımları güçlendirmeye bakacağız. Bu tür mücadeleler uzun solukludur. Bazen bize 30 km ötesindeki teröristler ne olacak diye soruyor, son teröriste kadar tamamı temizlenecek. Bölgemizde yarım asırdır ilmik ilmik işlenen büyük oyunu bozduk, bozuyoruz. 

"BU KARARI TANIMIYORUZ"

ABD Temsilciler Meclisi'ndeki tasarılardan biri sözde Ermeni soykırımı iddilarıyla ilgili. ABD kamuoyunda ülkemiz aleyhine oluşan hava kullanılarak geçirildi. Fırsatçılık yapıldı. ABDye, tüm dünyaya sesleniyorum bu atılan adımın hiçbir kıymeti harbiyesi yok, bunu tanımıyoruz. Kendileri çalıp, kendileri oynuyorlar. Buna rağmen ülkemize atılan iftiranın bir ülke parlamentosunda kabul edilmesinden üzüntülüyüz. Dedik ki, bu iş tarihçilerin işidir. Bu iş arkeologların işidir. Görevlendirelim onlar bu çalışmayı yapsınlar. Bu işe bir siyaset gömleği giydirilmesin. Arşivlerimizde 1 milyonun üzerinde belge var. Ermeniler bugüne kadar herhangi bir arşiv sunamadılar. Yok ki sunsunlar. Bal bal demekle ağız tatlanmaz. Suçlusun demekle bizi suçlayamazsınız. Bu adımı, bu kararı biz tanımıyoruz. ABD'ye sesleniyorum. Asala 21 farklı ülkede Türk elçiliklerine yüzden fazla silahlı saldırı gerçekleştirdi, haberiniz var mı. 40'ın üzerinde temsilcimiz şehit oldu. 

"YA TESLİM EDİN, YA DA SUÇLU İADESİ BEKLEMEYİN"

Temsilciler Meclisi'nde kabul edilen diğer tasarı Barış Pınarı Harekatı bahanesiyle ve ipe sapa gelmez iddialarla şahsıma, aileme, bakanlarıma yaptırım uygulanması talebiyle ilgilidir. FETÖ'nün yıllarca piyasada dolaştırıldığı iddialara dayandırılan ve hiçbir tutarı olmayan bu tasarıyı da şiddetle reddediyoruz. Amerika, bir FETÖ'ye mahkum olacak kadar küçüldü mü? Kalkıp da 400 dönüm arazi tahsis ettiğimiz bu adamın Adalet Bakanlığımız 90 koli suç raiyası gönderdi. İnceleyin. Bakmıyorsunuz terörist başını ülkenizde saklıyorsunuz. Bu sizin özel olarak değerlendirme noktasında kullandığınız bir namivela mıdır. Bundan size bir fayda gelmez. Ya bunu bize teslim edeceksiniz, ya da bizden suçluların iadesi konusunda bir iade beklemeyin.  

ABD'YE GİDECEK Mİ?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra soruları yanıtladı. 

Erdoğan, "ABD'ye gidecek misiniz?" sorusuna "Şu an henüz kararımı vermedim. Soru işaretleri var" şeklinde yanıt verdi. 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)