BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemCumhubaşkanı Erdoğan, Ahıska Türkleri ile bir araya geldi----

Cumhubaşkanı Erdoğan, Ahıska Türkleri ile bir araya geldi

Cumhubaşkanı Erdoğan, Ahıska Türkleri ile bir araya geldi
18 Eylül 2023 - 02:25 www.finansgundem.com

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD'de Ahıska Türklerini kabul etti. Burada açıklamalarda bulunan Erdoğan, Ahıska Türkleri için 'Sizlerin davasını, davamız bileceğiz' ifadelerini kullandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletlerin 78. Genel Kuruluna katılmak üzere geldiği ABD'nin New York şehrinde, Ahıska Türklerini Türkevi'nde kabulünde konuştu. Başkan Erdoğan, "Ahıska Türklerinin vatanlarına gönüllü geri dönüşleri için muhattaplarımız nezdinde görüşmelerimizi devam ettiriyoruz, bundan sonra da sizlerin davasını davamız bileceğiz." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD'deki temasları kapsamında Ahıska Türklerine hitap etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ahıska Türklerinin huzur ve esenliğini kendi vatandaşlarımızdan ayrı görmüyoruz. Kendilerinin yıllardır hasretle bekledikleri Türk vatandaşlığını kazanmaları için gerekli adımları atıyor, bu süreci hızlandırıyoruz." dedi.

''60 BİN VATANDAŞLIK VERDİK''

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ahıska Türklerinin vatanlarına gönüllü geri dönüşleri için muhattaplarımız nezdinde görüşmelerimizi devam ettiriyoruz, bundan sonra da sizlerin davasını davamız bileceğiz." ifadelerini kullandı.

Erdoğan, "2022 yılından bu yana 820 soydaşımız Türk vatandaşlığını kazandı. İşlemleri devam eden 578 soydaşımız için de çalışmalarımızı süratle tamamlayacağız. Bizden önce vatandaşlık verilen Ahıska Türkü sayısı oldukça sınırlıydı. Bizim dönemimizde bu rakam 60 bini geçti." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD'de

 

Erdoğan bugün ABD'ye gidiyor

 

84 Ahıska Türkü Türkiye yolunda

 

ETİKETLER :