BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemÇukurova ne kadar tazminat ödeyecek?----

Çukurova ne kadar tazminat ödeyecek?

Çukurova ne kadar tazminat ödeyecek?
31 Ocak 2013 - 05:05 www.finansgundem.com

Ünlü yatırım bankası Goldman Sachs, Privy Council kararı sonrasında Çukurova'nın Altimo'ya ne kadar tazminat ödeyeceğini dair hesabını paylaştı

Privy Council tarafından verilen Çukurova-Altimo kararının ardından önemli soru işaretlerinden birini, Çukurova'nın Turkcell'deki yönetim hisselerini korumak için ödeyeceği tazminat miktarı oluşturuyor.
Bu konuyla ilgili olarak ilgi çekici bir hesaplama, dün Goldman Sachs tarafından yayınlanan bilgi notunda yer aldı.
Uluslararası yatırım bankası Goldman Sachs, 1.35 milyar dolarlık ana para ödemesi ve üzerine binecek faiz dahil tutarın 2.56 milyar dolar olabilceğini ileri sürdü.
Bankanın yaptığı hesaplamada, Çukurova'nın Altimo ile yaptığı anlaşma kapsamında faizin LIBOR+yüzde 8 olduğu ifade edildi. Anlaşmada, ödemelerin aksaması halinde ise uygulanacak faizin LIBOR+yüzde 11.5 olduğu görülüyor.
Goldman Sachs, yüzde 10'luk faiz üzerinden yaptığı hesaplamayla toplam 2.56 milyar dolarlık bir toplam ödeme rakamına ulaşıyor.
Goldman, bununla birlikte Cenevre'deki Uluslararası Ticaret Odası Tahkim Mahkemesi'nde alınan 2011 yılındaki tazminat kararını da hatırlatarak, bunun bedelinin de 932 milyon dolar olduğunu ifade etti.
Çukurova'nın Altimo tazminatını ödemesi halinde Telia Sonera davasının tazminatının da ödenmesi gerekebileceğini ileri sürdü.
Şirketin yayınladığı raporda, karar sonrasında şu yorum yapıldı:
Eğer Çukurova tazminat tutarını ödeyebilir ve hakim hissedar olarak kalabilirse, Turkcell bilançosunun optimizasyonu için yol açılmış olabilir. Çukurova tazminatı ödeyemez ve Altimo hisseleri alırsa Turkcell'in yönetim kurulunun belirlenmesi ve yönetim etkinliğini artırabileceği noktaya kadar geçecek süreçte bazı soru işaretleri doğabilir.
Goldman Sachs, bu yorumların ardından Turkcell için "Nötr" tavsiyesini koruduğunu ve fiyat hedefinin değişmediğini bildirdi.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)