BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemÇözüm süreci sermayeyi çekti----

Çözüm süreci sermayeyi çekti

Çözüm süreci sermayeyi çekti
24 Haziran 2013 - 07:25 www.finansgundem.com

Batman'da kurulacak olan meyve suyu fabrikası açılışına katılan Maliye Bakanı Şimşek, olumlu açıklamalar yaptı

Batman’da, Organize Sanayi Bölgesi’nde Fernas Şirketler Topluluğu’nun 27 dönüm arazi üzerinde kurulacak meyve suyu, salça ve üzüm suyu fabrikasının temel atma törenine katılan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, ’çözüm süreci’nin bölgeye sermaye getirdiğini söyledi.
Milliyet'in haberine göre, süreçle birlikte bölgeye büyük bir yatırım talebi olduğunu söyleyen Bakan Şimşek, şunları söyledi:
“Nüfusun yüzde 60’ı 24 yaş altında olan Batman, şanslı bir ildir. Eğitim, istihdam ve altyapıya yönelik projelerimizin bir çoğunu hayata geçirdik. Tek eksiklik bölgede barış ve huzurun tesis edilmemesiydi. Türkiye’ye ayak bağı olmuş Kürt sorununu nasıl çözebilirin çabası içindeyiz. Bu konuda da somut adımlar atıldı. Küresel krizde birçok ülke istihdam alanı yaratamazken, son 5 yılda 5 milyona yakın işsize iş imkanı sağladık. Bu önemli bir gelişmedir. 100 liralık yapana 116 liralık destek veriyoruz. Huzur ve barış ortamıyla birçok yatırımcının yer talebi değerlendiriliyor. Sanayicinin önünü açmak için çalışıyoruz.”
Fernas Yönetim Kurulu Başkanı Necat Nasıroğlu ise, “ Hükümet gerçek yatırımcıya kolay alınabilecek ucuz kredi imkanı sağlamalıdır. Bütün insanlar barış sürecinden dolayı mutludur.
Özellikle hükümetimizden sonra da herkesten ricam bu barış sürecine birlikte sahip çıkmamızdır” dedi. Bakan Mehdi Eker de, “Geçmişte teşvik paketleri amacına ulaşmamıştı. Bunların bir nedeni de bütün meselelerin anası olan Kürt sorunundan kaynaklanıyordu. Çözüm süreciyle birlikte buraya yönelen sermayede bir artış gördük” diye konuştu.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)