BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemÇözüm süreci düz bir yol değildir----

Çözüm süreci düz bir yol değildir

Çözüm süreci düz bir yol değildir
05 Kasım 2014 - 15:21 www.finansgundem.com

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Beşir Atalay, çözüm sürecine yönelik açıklamalarda bulundu

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Beşir Atalay, "Çözüm süreci' dediğiniz çalışmalar, düz bir yol değildir. Beklentiler olur, talepler olur, bazısı karşılanır, bazısı karşılanmaz ve böyle gider bu. Hemen böyle bazı sarsıntılar olduğunda, 'Bitti' diye bakmak yanlıştır" dedi.

Atalay, NTV'deki canlı yayında gündeme ilişkin soruları yanıtladı."Çözüm süreci askıda mı" sorusu üzerine Atalay, çözüm sürecinin hükümetin elindeki önemli bir konu olduğunu ve bunun ciddi şekilde yürütüldüğünü belirtti. Çözüm sürecinin, hükümetleri ve partileri için çok önemli ve değerli olduğunu vurgulayan Atalay, şunları söyledi:

"Oradaki kararlılığımız sürüyor. Samimi şekilde biz bunu yürütüyoruz. Bu, millete mal olmuş bir projedir. Milletimizin bu projeden, çözüm sürecinden büyük beklentisi vardır. Hatta bölgemizdeki bütün bu olumsuzluklar içinde tek olumlu yürüyen ve umut bağlanan bir projedir. Ülkemiz için çok hayati değerdedir. Bunda hiçbir tereddüt yok. Ama son zamanlarda Kobani bahanesiyle meydana gelen 6-7 Ekim olaylarında ve olaylardan sonra bu konuda tartışmalar gelişti. Yani bölgede tekrar bir anlamda şiddetin ortaya çıkması, insanların hayatını kaybetmesi hem parti içinde hem dışında bazı tereddütleri meydana getirdi.

Afyon toplantımızda da milletvekillerimiz bu konulardaki tereddütlerini dile getirdiler. Yani Kobani sonrası, HDP'nin o çağrısı ve o çağrı sonrası meydana gelen olaylar tabii ki bu konuda kamuoyunu etkilemiştir ama bizim durduğumuz yer, çözüm sürecini kararlıkla yürütme düşüncesi, politikası içindeyiz. Ama bölgede bu şikayetleri ortadan kaldıracak, özellikle oradaki vatandaşların güvenlikle ilgili kaygılarını giderecek tedbirler de almak durumundayız."

"Güvenlik boşluğu asla söz konusu olmayacak"

Bu tedbirlerin bir boyutunun fiili tedbirler olduğunu dile getiren Atalay, "Şu anda güvenlik birimlerimiz, oradaki mülki amirler ciddi şekilde yeniden uyarılıyor. Çözüm süreci bunlar için bahane olarak kullanılmasın, her tür hukuk dışılığa ve güvenlik olaylarına şiddetle müdahale edilecektir, hiç kimse bunlara bigane kalmayacaktır. Oradaki, eğer eksik varsa, güvenlik elemanı sayısı artırılıyor. Yani bölgede güvenlik boşluğu asla söz konusu olmayacak" ifadelerini kullandı. Atalay, şunları kaydetti:

"Bizim milletvekillerimizin de partililerimizin de en önemli beklentisi bu. Yani çözüm süreci yürürken bunu bahane ederek, kimi güvenlik birimlerinin veya oradaki yetkililerin bu hukuk dışılıklara zamanında müdahale etmemesi veya yetersiz kalması söz konusu olmayacak. Bu ikisi birlikte yürüyecek. Kesilme diye bir şey olacağını düşünmüyorum, kendi değerlendirmemdir bu. Çözüm süreci kendi mecrasında yürüyor. Çözüm sürecinin bu iniş çıkışlarla kesileceğini düşünmüyorum. Bu, Türkiye'de herkes için ve en çok Doğu ve Güneydoğu'da yaşayan vatandaşlarımız için, HDP tabanı da dahil, bir umuttur. Bu 2 yıl yeni bir hayat, adeta yeni bir nefes almayı sağladı. Dolayısıyla insanların bu kadar umudu varken hiç kimse çözüm sürecini gözden çıkarmayı veya buna darbe vurmayı düşünemez."

Her ülkedeki bu tür örneklerde krizlerin, iniş çıkışların olduğunu belirten Atalay, "Çözüm süreci dediğiniz çalışmalar düz bir yol değildir. Beklentiler olur, talepler olur, bazısı karşılanır, bazısı karşılanmaz ve böyle gider bu. Hemen böyle bazı sarsıntılar olduğunda, 'Bitti' diye bakmak yanlıştır" değerlendirmesinde bulundu.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)