BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaCommerzbank'tan dolar/TL'de yıl sonu tahmini----

Commerzbank'tan dolar/TL'de yıl sonu tahmini

Commerzbank'tan dolar/TL'de yıl sonu tahmini
02 Kasım 2015 - 19:45 www.finansgundem.com

Commerzbank kıdemli ekonomisti Tatha Ghose yıl sonu Dolar/TL beklentilerinin 2.85 olduğunu söyledi

Commerzbank kıdemli ekonomisti Tatha Ghose Bloomberg HT'de 1 Kasım seçimlerinin piyasadaki etkilerini ve yıl sonu beklentilerini değerlendirdi. 

Ghose piyasalarda seçim sonuçlarının ardından yaşanan rallinin çok fazla süreceğini düşünmediğini belirtti.  Ghose, "Ancak doların yakın sürede 3 seviyesinin üzerine de çıkacağını düşünmüyorum. Biz bir koalisyon hükümetinin kurulmasını bekliyorduk, şimdi farklı bir sonuçla karşı karşıyayız ancak bu durumun Türk Lirası'nı çok olumlu etkileyeceğini düşünmüyorum" dedi. 

"Dolar/TL'de 2.85 öngörülebilir"
Ghose Türk Lirası'nın değer kaybetmesini beklediklerini, bunun da cari açığı olan ülke için normal olduğunu belirtti ve "Türk Lirası'nın değer kaybetmesi çok da sağlıksız birşey değil. Ancak yeni kabinede ekonomi yönetimi açıklandığı zaman yabancı yatırımcı açısından olumlu bir algı olabilir ve para Türkiye'ye geri dönebilir. Bizce yıl sonu için dolar/TL'de 2.85 öngörülebilir. Şu an iyi bir ortam var ancak yakında insanlar temel göstergelere bakarak hareket edecek" dedi. 

Ekonomist, gelecek yılda Fed'den faiz artırımının ve TCMB'den faiz indiriminin gündeme gelmesi halinde ise dolar/TL'nin yeniden 3 seviyesine yaklaşabileceğini kaydetti. 

Şu an TCMB'den Faiz artırımı beklemediğini kaydeden Ghose, "TL ralli yaptığı sürece bu trend tersine dönene kadar buna gerek kalmayacağına dair bir ortam oluşabilir. Yakın zamanda bir faiz artırımı öngörmüyorum" ifadesini kullandı. 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)