BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiCommerzbank CEO’sundan Almanya’da ‘aşırı sağ’ uyarısı----

Commerzbank CEO’sundan Almanya’da ‘aşırı sağ’ uyarısı

Commerzbank CEO’sundan Almanya’da ‘aşırı sağ’ uyarısı
22 Eylül 2023 - 16:16 www.finansgundem.com

Almanya’nın en büyük bankalarından Commerzbank’ın CEO’su ülkede yükselen aşırı sağ konusunda uyardı. CEO sağın yükselişine karşı yönetimde yapısal değişiklikler gerektiğini sözlerine ekledi

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Commerzbank CEO’su Manfred Knof Almanya’da aşırış sağın yükselişi engellemek için yapısal değişiklikler uygulanması gerektiğini söyledi.

CNBC’nin haberine göre Alman bankasının CEO’su ülkedeki nüfusun mutsuzluğu nedeniyle aşırı sağ görüşlü partilerin yükseldiğini ve bunun endişe verici bir gelişme olduğu açıklamasında bulundu. Knof toplumun yapısal nitelikteki problemlerin çözülmediğinin farkında olduğunu da sözlerine ekledi.

Commerzban CEO’su, “Uzun zamandır oldukça iyi durumdaydık ve belki de uykudaydık ve yapısal olarak gerekli değişiklikleri ve modernizasyonları modernize gerçekleştirmeye ve bunlarla başa çıkmaya hazır değildik. Bana kalırsa halkı bir araya getirecek bir siyasi ajanda yardımcı olabilir. Demokrasi elbette tartışmaya kapalı bir alan değil, onun için savaşmalı ve onu korumalıyız” açıklamasında bulundu.

Almanya Federal Ekonomi ve İklim Koruma Bakanlığı, CNBC'nin yorum talebine yanıt vermedi.

Ülkedeki aşırı sağ parti olan Almanya için Alternatif partisi haziran ayında ilk kez bir bölge konseyi seçimini kazandı. Birçok kişi grubun Bavyera eyaletinde yaklaşan yerel seçimlerde nasıl performans göstereceğini görmek istiyor.

Knof ayrıca, Almanya'nın Mittelstand olarak bilinen küçük ve orta ölçekli şirketlerinin, Avrupa'nın en büyük ekonomisindeki yapısal sorunlar nedeniyle kendi ülkelerine yatırım yapmakta isteksiz olduklarını söyledi.

CEO, “Önümüzdeki durum oldukça zorlu ve Alman KOBİ’lerde gördüğümüz şey de tam olarak bu. Dirençliler, ancak yatırım yapma konusunda isteksizlik görüyoruz. Bu bizi ileriye dönük olarak endişelendirmeli. Daha fazla iş aktivitesine ihtiyacımız var ve Alman KOBİ’lerinin bu ülkeye yatırım yapmaları için daha iyi bir yapı oluşturulmalı” açıklamasında bulundu.

Söz konusu yorumlar Alman Sanayi Federasyonu Başkanı Siegfried Russwurm’un haziran ayındaki açıklamasıyla da benzeşiyor. Russwurm açıklamasında yüksek enerji fiyatlarının şirketleri başka bölgelere taşınmaya zorladığını söylemişti.

Russwurm, “Birçok aile şirketinin taşınma konusunda oldukça operasyonel planları var” demişti. Alman Sanayi Federasyonu Başkanı ülkedeki mevcut iş koşullarının şirketler için bir “engel kokteyli” yarattığını belirtiyor.

Ifo Enstitüsü Emeritus Başkanı Hans-Werner Sinn, Alman nüfusunun sağ politik akımlara yakınlaşmasını benzeri yorumlarla destekledi. Sinn özellikle de ülkenin sürdürülebilir alanındaki bakış açısını eleştirdi: “Bu açık bir şekilde geri tepiyor. Nüfus artık siyasi spektrumun sağına kayıyor” dedi.

Almanya, 2030 yılına kadar birincil enerji kaynağının kullanımını azaltmayı da içeren 2050 Enerji Verimliliği Stratejisini uygulamaya çalışıyor. Ancak Rusya'nın Ukrayna'yı işgali Avrupa genelinde enerji fiyatlarını artırırken Almanya’nın bu politikasında ısrar etmesi eleştirilerin odağında.

Almanya perakende sektöründe endişeler artıyor

 

Alman bankadan dikkat çeken uyarı: Avrupa'nın hasta adamı!

 

Almanya'nın aşırı sağcı partisi: AB başarısız bir proje

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)