BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemÇocuklara ve gençlere aşı yapılmadan sürü bağışıklığı sağlanamaz----

Çocuklara ve gençlere aşı yapılmadan sürü bağışıklığı sağlanamaz

Çocuklara ve gençlere aşı yapılmadan sürü bağışıklığı sağlanamaz
06 Temmuz 2021 - 14:02 www.finansgundem.com

Almanya İmmünoloji Derneği (DGFI) Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Reinhold Förster, çocukları ve gençleri yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı aşılamadan sürü bağışıklığı sağlamanın imkansız olacağını belirtti.

Dr. Förster, Funke Medya Grubu’na yaptığı açıklamada, “Nüfusun yüzde 60 ila 70’i patojenlerden korunduğunda genellikle sürü bağışıklığının olacağı varsayılır. Ancak bu, patojenlerin bu bireylerde çoğalamayacağını varsayar” dedi.

Mutasyona uğrayan Delta varyantının durumu daha da kötüleştirdiğini söyleyen Dr. Förster, “Çok daha bulaşıcı. Gençler ve çocuklar üzerinde büyük bir etkisi var. Bu grup aşılanmadığı veya kısmen aşılanmadığı sürece sürü bağışıklığına ulaşamayız” diye konuştu.

Almanya merkezli Robert Koch Hastalık Kontrol Enstitüsü’ne göre, Delta varyantını kontrol altına almak için 12 ile 59 yaş arasındaki nüfusun en az yüzde 85’i, 60 yaş ile üzerindekilerin ise yüzde 90’ının tam olarak aşılanması gerekiyor.

Bilim Kurulu üyesinden 'tek doz' açıklaması

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)