BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiCoca Cola İçecek 2013'e iyi başladı----

Coca Cola İçecek 2013'e iyi başladı

Coca Cola İçecek 2013'e iyi başladı
09 Mayıs 2013 - 14:22 www.finansgundem.com

10 ülkede 23 fabrikası ile faaliyet gösteren Coca-Cola İçecek, 2013 ilk çeyrek sonuçlarını açıkladı.

Konsolide satış hacminin yüzde 20 artarak 198 milyon ünite kasaya ulaştığını ve sonuçlardan memnuniyet duyduğunu belirten Coca-Cola İçecek CEO’su Damian Gammell, “CCİ’nin yılın geri kalanında da iyi sonuçlar elde edeceğine olan inancım tamdır” dedi.
2013 yılı ilk çeyrek finansal sonuçlarını açıklayan Coca-Cola İçecek (CCİ) CEO’su Damian Gammell, ilk çeyrekte çok iyi sonuçlar elde ederek yıla iyi bir başlangıç yaptıklarını söyledi. CCİ’nin uzun vadeli stratejik planları çerçevesinde konsolide satış hacmi yüzde 20 artışla 198 milyon ünite kasaya ulaştı. Türkiye satış hacmi yüzde 8, Uluslararası Operasyonların satış hacmi yüzde 43 arttı. Konsolide net satışlar yüzde 25 artarak 917 milyon TL’ye ulaştı. Konsolide faaliyet karı 302 milyon TL olan CCİ’de, konsolide FAVÖK yüzde 57 artarak 130 milyon TL oldu. FAVÖK marjı ise yüzde 14,1’e yükseldi.
Gammell: Hızlı ve güçlü büyüyoruz
CEO Damian Gammell, CCİ’nin 2013’ün ilk çeyreğinde çok iyi sonuçlar elde etmesinden büyük memnuniyet duyduğunu belirterek sonuçları şöyle yorumladı: “Genellikle ilk üç aydaki satışların yılın kalanına göre düşük olduğu sektörümüzde bu çeyrekteki başarımız 2013’e sağlam bir başlangıç yaptığımızı gösteriyor. CCİ’nin konsolide satış hacmi 2013’ün ilk çeyreğinde güçlü organik büyüme ve Güney Irak’ın eklenmesiyle pro-forma olarak %20 arttı. Uluslararası operasyonların toplam hacimdeki payının ilk defa %41’e ulaşması CCİ’nin büyüyen uluslararası bir şirket olarak konumunu pekiştirdi. Türkiye satış hacmi gazlı içecek kategorisinde ve özellikle Coca-Cola markasındaki güçlü büyümenin yanı sıra yerinde tüketim kanalındaki büyümenin de etkisiyle %7,5 arttı. Uluslararası operasyonlar pazar uygulamalarında yaptığımız iyileştirmeler ve tüketici promosyonlarımızın katkısıyla çift haneli organik büyüme kaydetti.”
CCİ yılın devamında da büyümesini sürdürecek
Gammell, “2013 yılında coğrafyamızdaki büyüme fırsatlarından yararlanarak sürdürülebilir yatırımcı değeri yaratmaya ve bunun için yetkinliklerimizi dünya standartlarında geliştirmeye devam edeceğiz” diyerek, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Genişlettiğimiz ürün portföyümüzle yaz sezonuna hazırlıklı giriyoruz. Uygun hammadde fiyatlarının ve ekonomideki pozitif trendin yılın geri kalan kısmında da devam etmesini bekliyoruz. Güney Irak’ın sistemimize katılmasının ve Pakistan operasyonumuzun tam olarak konsolide edilmesinin yıl boyunca finansal sonuçlarımızı etkileyeceğini dikkate alarak, 2013 için beklentilerimizi koruyoruz. Türkiye’de orta – yüksek tek haneli, uluslararası operasyonlarda ise orta – yüksek onlu seviyede organik satış hacmi büyümesinin yanı sıra satış gelirleri artışının satış hacmi artışı üzerinde gerçekleşmesini ve FAVÖK marjının yatay veya pozitif yönde olmasını bekliyoruz. CCİ’nin yılın geri kalanında da iyi sonuçlar elde edeceğine olan inancım tamdır.”
Coca-Cola İçecek hakkında
Coca-Cola Sistemi'nde satış hacmine göre altıncı sırada yer alan Coca-Cola İçecek A.Ş. (CCİ), The Coca-Cola Company (TCCC) markalarından oluşan gazlı ve gazsız içeceklerin üretim, satış ve dağıtımını gerçekleştirmektedir. CCİ Türkiye, Pakistan, Kazakistan, Azerbaycan, Kırgızistan, Türkmenistan, Ürdün, Irak, Suriye ve Tacikistan’da 10 bini aşan çalışanı ile faaliyet göstermektedir.
CCİ 23 fabrikası ile 360 milyonu aşan tüketici kitlesine gazlı içeceklerin yanı sıra meyve suyu, su, enerji ve sporcu içecekleri, buzlu çay ve çaydan oluşan gazsız içecekler kategorisinde de zengin bir ürün portföyü sunmaktadır.
CCİ'nin hisseleri Borsa İstanbul’da “CCOLA.IS” sembolü ile işlem görmektedir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)