BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiCitigroup'tan olumsuz Türkiye raporu----

Citigroup'tan olumsuz Türkiye raporu

Citigroup'tan olumsuz Türkiye raporu
12 Haziran 2013 - 10:36 www.finansgundem.com

Citigroup, 2013 yılı ilk çeyrek GSYH büyüme rakamlarını ve cari işlemler açığı verilerini değerlendirdi

Türkiye'de dün açıklanan 2013 yılı ilk çeyrek GSYH büyüme rakamlarını ve cari işlemler açığı verilerini değerlendiren Citigroup, ilk çeyrek GSYH büyüme oranının yüzde 2.3 olan piyasa beklentilerinden çok daha güçlü geldiği belirtti. Citigroup, beklentilerin bu kadar şaşmasında kamu yatırımlarındaki keskin artışın etkili olduğunu, kamu yatırımlarının yüzde 82 yükselerek, yüzde 33 olan tarihi tepe noktasını geride bıraktığını vurguladı.
Kamu yatırımlarındaki bu güçlü artışa karşın özel sektör yatırımlarının aşırı kapasite ve son gelişmeler nedeniyle yumuşak kaldığını belirten Citigroup, TL'de son değerlenme ve yüksek faiz olasılığının tüketici güvenini baltalayabileceğini de ifade etti.
Bunun sonucu olarak özel sektör tüketiminin yılın geri kalanında şu anki ivmesini sürdürüp sürdüremeyeceğini belirsiz olduğunu savunan Citigroup, 2013 yılı için GSYH büyüme tahminini yüzde 4 olarak koruduğunu, ancak risklerin aşağı yönlü olmaya devam ettiğini ve yakından izlenmesi gerektiğini vurguladı.
Cari işlemler açığında ise kötüleşmenin daha görünür hale geldiğini ifade eden Citigroup, analiztlerinin cari işlemler açığının daha da kötüleşmeye devam edeceğine işaret ettiğini belirtti. Citigroup, 2012 yılında yüzde 6 olan cari işlemler açığı/GSYH oranının 2013'de yüzde 7'ye yükselmesini beklediklerini vurguladı.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)