BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiÇip üreten Çinli firmalara kötü haber----

Çip üreten Çinli firmalara kötü haber

Çip üreten Çinli firmalara kötü haber
18 Aralık 2020 - 09:44 www.finansgundem.com

ABD, Huawei'in ardından Çinli çip üreticilerini ve birçok diğer şirketi kara listeye almaya hazırlanıyor.

ABD, çip üreticisi Semiconductor Manufacturing International Corp’un yanısıra birçok Çinli şirketi kara listeye almaya planlıyor.

Görevi bırakmak üzere olan ABD Başkanı Donald Trump, 80 tane daha Çinli şirketi ve bunların yan kuruluşlarını Ticaret Bakanlığı'nın kara listesine eklemeye hazırlanıyor.

Çin’in en büyük çip üreticileri ve diğerleri Huawei Techologies’e katılarak ABD teknolojilerine erişmeyen şirketler arasında yer alacak.

ABD Savunma Bakanlığı askeri bağlantıları olduğu gerekçesiyle Çinli çip üreticisi SMIC, petrol şirketi CNOOC, China Construction Technology Co. Ltd. ve China International Engineering Consulting Corp. şirketlerini Aralık ayı başında kara listeye almıştı.

CNBC'nin endeks sağlayıcının açıklamasına dayandırdığı haberine göre ise 10 Çinli şirkete ait menkul kıymetler 21 Aralık tarihli piyasa açılışı öncesinde erişime kapatılacak.

S&P DJI ayrıca 11 Çinli şirketin menkul kıymetlerini de 1 Ocak tarihli açılış öncesinde tahvil endekslerinden çıkaracak.

ABD'de Kasım ayında yayınlanan bir başkanlık kararnamesine göre Çinli şirketlere ABD yatırımları yasaklanarak seçim sonrasında Pekin üzerindeki baskı artırılmıştı. Kararname 11 Ocak'tan itibaren geçerli olacak.

ABD Huawei yaptırımlarının çapını genişletti

 

Çin'den yabancı şirketlere destek

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)