BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaTeknolojiÇip sektörüne 'yapay zeka' dopingi----

Çip sektörüne 'yapay zeka' dopingi

Çip sektörüne 'yapay zeka' dopingi
22 Ağustos 2023 - 12:32 www.finansgundem.com

Yapay zeka için tasarlanan çipler yarı iletken sektöründe ciroları artıracak. Yarı iletken gelirlerinin 2024 yılında %25,6 artarak 67,1 milyar dolara ulaşması bekleniyor

Pazar araştırma şirketi Gartner tarafından yapılan tahminlere göre, yapay zeka (AI) için tasarlanan yarı iletkenler, 2023 yılında yarı iletken endüstrisi için 2022 yılına göre yüzde 20,9'luk artışla 53,4 milyar dolarlık bir gelir fırsatı oluşturacaklar.

Gartner Başkan Yardımcısı Alan Priestley, "Üretken yapay zeka alanındaki gelişmeler ve veri merkezlerinde, uç altyapılarda ve uç nokta cihazlarında çok çeşitli yapay zeka tabanlı uygulamaların artan kullanımı, yüksek performanslı grafik işlem birimlerinin (GPU'lar) ve optimize edilmiş yarı iletken cihazların kullanılmasını gerektiriyor. Bu da yapay zeka çiplerinin üretimini ve dağıtımını teşvik ediyor" dedi.

Yarı iletken gelirlerinin tahmin dönemi boyunca çift haneli büyüme göstermeye devam edeceğini ve 2024 yılında %25,6 artarak 67,1 milyar dolara ulaşacağını öngören Gartner, 2027 yılına gelindiğinde, yapay zeka çipleri gelirinin 2023 yılındaki pazar büyüklüğünün iki katından fazla olmasını ve 119,4 milyar dolara ulaşmasını bekliyor.

Tayvanlı çip üreticisi TSMC, Almanya'ya fabrika planını onayladı

 

Çip teknolojisinde sübvansiyon savaşı

 

Japonya'dan Çin'e "çip" darbesi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)