BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaTeknolojiÇinli oyun şirketlerinden büyük kazanç----

Çinli oyun şirketlerinden büyük kazanç

Çinli oyun şirketlerinden büyük kazanç
15 Şubat 2021 - 13:26 www.finansgundem.com

Yurt dışı pazar genişlemeleri sayesinde, Çin’in en büyük 30 mobil oyun yayıncısının ocak ayı gelirlerinde yüzde 50’ye ulaşan artış yaşadığı öğrenildi.

Mobil uygulamaların veri analizlerini yapan Sensor Tower isimli firmanın açıklamasına göre, Çin’in en büyük 30 mobil oyun yayıncısının, yurt dışı pazar genişlemeleri sayesinde ocak ayında gelirlerinde yüzde 50’ye ulaşan artış kaydedildi.

Geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 47,3 artış yaşandı

Söz konusu oyun geliştiricileri, ocak ayında dünya çapında 2,3 milyar dolardan fazla gelir elde etti ve şirketlerin gelirlerinde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 47,3 artış yaşandı.

Sensor Tower, bu rakamın söz konusu dönemde küresel mobil oyun pazarındaki toplam gelirin yüzde 28,8’ini oluşturduğunu da kaydetti. Tencent, NetEase, miHoYo, Lilith Games ve FunPlus, listedeki ilk beş Çinli oyun geliştirici arasında yer alıyor.

Denizaşırı pazarlardan elde edilen gelirler, Çinli oyun yayıncıları için en güçlü büyüme motoru haline geldi. Ayrıca ocak ayında 36 Çinli mobil oyun geliştiricisinin kazanç açısından dünya çapında ilk 100’de yer aldığı belirtildi.

Biden: Harekete geçmezsek Çin bizi geride bırakacak

 

Kasım ayında oyun konsolu satışları öne çıktı

 

PUBG bir ülkede daha yasaklandı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)