BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaÇinli milyarderin yardımına Redditçiler koştu----

Çinli milyarderin yardımına Redditçiler koştu

Çinli milyarderin yardımına Redditçiler koştu
24 Mayıs 2021 - 15:14 www.finansgundem.com

Geçtiğimiz yıl korona virüs krizi sırasında iflasın eşiğine kadar gelen AMC şirketinin hissedarlarından Çinli milyarder Wang Jianlin, Reddit yatırımcılarının spekülatif hamleleri sayesinde nefes aldı.


FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Dünyaca ünlü sinema zinciri AMC Entertainment’ın hisselerine de sahip olan Danial Wanda Group korona virüs pandemisiyle birlikte oldukça zorlu bir dönemden geçmekteydi. Ancak Çinli milyarder Wang Jianlin’in sahibi olduğu Dalian Wanda’nın yardımına Reddit yatırımcıları koştu.

Sosyal medya uygulaması Reddit’teki WallStreetBets başlığı üzerinden organize olan perakende yatırımcılar AMC hisselerinin Ocak ayında %839 yükselmesine yardımcı oldu.

Bloomberg’in haberine göre hisse senetlerindeki rallinin avantajını kullanan Wanda Group, Cuma günü yapılan bir piyasa bildiriminde şirketteki hisselerini %6,8’den sadece %0,002’ye indirdi. Analizlere göre Wanda 2012 yılından yaptığı yatırımdan bu yana temettüler de dahil olmak üzere AMC’den 675 milyon dolar kazandı.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre, Wanda Group Mayıs 2012'de AMC'yi satın almış ve ertesi yıl şirketi halka arz etmişti. Denizaşırı hisse senedi varlıklarını satın aldıktan sonra büyük bir borç yükü altında kalan holding, Çin dışındaki yatırımlarını daraltmasıyla 2018'den itibaren hissedeki konumunu azaltmaya başladı.

AMC hisseleri, şirket korona virüs salgınıyla mücadele ederken geçen yıl %70'ten fazla değer kaybetti. Habere göre şirket borç yükünü hafifletmek için iflas dahil olmak üzere birçok seçeneği değerlendiriyordu.

Bir süre sonra WallStreetBets forumu üzerinden organize olan gündelik yatırımcılar AMC’nin ve Wang’in nefes alabilmesi için gerekli kaynağı sağladı ve hisse senedindeki geri dönüşüne imkan verdi. Şirket Ocak ayındaki en yüksek seviyesinden düşüş göstermiş olsa da bu yılki performansı %470 yükselişi işaret ediyor.

Tüm bu kazançlara rağmen Wang’ın serveti erimeye devam ediyor. Bloomberg Milyarderler Endeksi verilerine göre Wang’ın net serveti bu yıl 9,2 milyar dolardan 5,9 milyar dolara kadar geriledi.

Wanda Group’un sözcüsü daha önceki bir AMC açıklamasına atıfta bulunarak, Wanda’nın film birimiyle AMC arasında uzun vadeli bir strateji ve iş birliği anlaşmasına varılacağını söyledi.

Alibaba’nın kurucusu üniversiteden istifa etti

 

Çin'in kripto para hamlesi yeni değil

 

Nobel ödüllü ekonomiste göre piyasalardaki 3 balon

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)