BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaÇin'in tedbirleri tepebilir!----

Çin'in tedbirleri tepebilir!

Çin'in tedbirleri tepebilir!
12 Nisan 2013 - 06:41 www.finansgundem.com

Çin Başkanı Xi'nin savurganlığını kontrol altına alma kampanyası toparlanmaya zarar verebilir

Dünyanın en büyük 2. ekonomisi Çin'in başkanı Xi Jinping'in yetkililer ve devlet denetimindeki şirketlerin savurgan harcamalarını kontrol altına alma kampanyasının etkinliği, 1 çeyrek sonra ülkenin ekonomik toparlanmasını tehdit ediyor.
Bloomberg anketine katılan 40 bankanın, aralarında Bank of America Corp.'un da olduğu 11'i ülkenin ilk çeyrekte büyümesinin bir önceki çeyrekten yüzde 7.9 ya da altında büyüdüğünü tahmin ediyor. Asya'nın en büyük ekonomisi Çin ekonomisinin yıllık bazda ise aynı dönemde yüzde 8 büyüme kaydetmiş olması bekleniyor. Ülkenin büyüme rakamları 15 Nisan'da açıklanacak.
Xi'nin çabaları, fabrika üretiminin yavaşladığı dönemde, tüketici harcamalarını kısıtlayarak, yeni hükümetin yerel talebi desteklemesini zorlaştırıyor. Moutai likörü ve Kongjing çayı gibi lüks ürün satışları dibe vururken, büyük restaurant ve catering satışları 30 yıldır ilk kez bu yılın ilk 2 ayında düşüş kaydetti.
Xi'nin yolsuzlukla mücadele kampanyasının, öngörülmedik bir fenomene dönüşerek, lüks restaurantların satışlarına zarar verdiğini belirten Mizuho Securities Asia Ltd.'ın baş Çin ekonomisti Shen Jianguang, bunun kısa vadeli büyüme üzerinde olumsuz etki yarttığına dikkat çekti.
Çin Ekim-Aralık döneminde 2 yıl sonra ilk kez hızlanarak yüzde 7.4 büyüme kaydetmiş, 2012'yi de yüzde 7.8 ile 1999'dan bu yana en düşük hızla tamamlamıştı.
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)