BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiÇin'in mali gelirleri ilk çeyrekte geriledi----

Çin'in mali gelirleri ilk çeyrekte geriledi

Çin'in mali gelirleri ilk çeyrekte geriledi
22 Nisan 2024 - 12:34 www.finansgundem.com

Çin Maliye Bakanlığı'nın verilerine göre, ülkenin mali gelirleri ilk çeyrekte yüzde %2,3 geriledi.

Çin Maliye Bakanlığı yaptığı açıklamada, Çin'in ilk çeyrekteki mali gelirinin, önceki vergi indirimi politikaları da dahil olmak üzere bazı özel faktörlerin etkisiyle bir önceki yıla göre %2,3 düştüğünü söyledi.

Maliye Bakan Yardımcısı Wang Dongwei düzenlediği basın toplantısında, Çin'in vergi gelirlerinin ilk üç ayda %4,9 düşerek 4,9 trilyon yuan (676,48 milyar $) olduğunu ancak kültür, turizm ve gelişmiş imalat sektörlerinden elde edilen gelirlerin hızla arttığını söyledi.

Yüksek baz ve 2023 vergi indirimi politikaları gibi özel faktörlerin etkisi hariç tutulduğunda, Çin'in mali gelirinin ilk çeyrekte yaklaşık %2,2 oranında arttığını da sözlerine ekledi.

Wang'a göre mali harcamalar ilk üç ayda yıllık bazda %2,9 artarak yaklaşık 7 trilyon yuana ulaştı ve ilk iki ayda görülen %6,7'lik büyümeden önemli ölçüde yavaşladı.

Bakanlık yetkilisi Wang Jianfan, ocak-mart aylarında yerel yönetim özel tahvillerinin yavaş ihraç edilmesiyle ilgili bir soruyu yanıtlarken, ihraçların yerel projelerin finansman ihtiyaçları, inşaat koşulları üzerindeki mevsimsel etki ve tahvil piyasasındaki faiz oranlarıyla ilgili olduğunu söyledi.

Daha önce KOVID'in etkisine yanıt olarak, bakanlığın da her yılın başında bu tür tahvil ihraç hacmini artırdığını ve bunun yüksek bir taban oluşturduğunu belirtti.

Wang, maliye bakanlığının teknoloji öncülüğündeki endüstriyel inovasyonu "tam destek" ile destekleyeceğini ve vergi ve harç indirimi politikalarıyla teknoloji inovasyonu ve üretim gelişimini destekleyeceğini söyledi.

İç talepteki durgunluk ve emlak krizinin ortasında Pekin, bu yıl ekonomiyi canlandırmak için yüksek teknolojili üretime yatırım yapmaya yöneldi.

Wang, "Mali politikaların kalitesini ve etkinliğini arttırmak ve ekonomik toparlanmayı güçlendirmek için makro kontrolü güçlendireceğiz, iç talebi genişletmeye odaklanacağız, yeni büyüme itici güçleri yetiştirip geliştireceğiz ve riskleri önleyip etkisiz hale getireceğiz" dedi.

Bakan yardımcısı, geçen yıl ihraç edilen trilyon yuanlık devlet tahvillerinden elde edilen fonların Şubat ayı sonuna kadar yerel yönetimlere verildiğini söyledi. Özellikle bu fonlardan afet önleme ve acil durum yönetimi için yapılan harcamalar ilk çeyrekte %53.4 oranında arttı.

Çin Merkez Bankası gösterge kredi faiz oranlarını sabit tuttu

 

Çin MB: Yuanda tek taraflı hareketlerin önlenmesi gerekli

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)