BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaÇin'in İran ve Venezuela’dan ucuz petrol ithalatı arttı----

Çin'in İran ve Venezuela’dan ucuz petrol ithalatı arttı

Çin'in İran ve Venezuela’dan ucuz petrol ithalatı arttı
11 Ocak 2022 - 09:57 www.finansgundem.com

Çin geçen sene İran ve Venezuela’dan 3 yılın en büyük petrol ithalatını gerçekleştirdi.


Çin 2021’de İran ve Venezüela’dan ham petrol ithalatını ikiye katladı. Veri istihbarat firması Kpler’e göre Çin’in petrol ithalatı önceki yıla kıyasla yüzde 53 artışla 324 milyon varil oldu. Bu, 2018’den beri en büyük ithalat rakamı olarak kayda geçti. Çin o dönemde iki ülkeden toplam 352 milyon varil petrol ithal etmişti.

Uluslararası piyasalarda artan fiyatlar ve Pekin’in ithalat kotaları özel rafinerileri bu 2 ülkeden ithalata yöneltti. İran ve Venezuela petrolleri genelde Umman ve Malezya orijinli olarak etiketleniyor. Resmî verilere göre Çin Aralık 2020’den beri İran’dan ham petrol ithal etmedi, Umman ve Malezya’dan ithalat ise arttı.

Braemar ACM Shipbroking Araştırma Birimi’nden Anoop Singh, “ithalattaki artışı petrol fiyatlarındaki yükseliş tetikledi. İran petrolü Çin’e yüzde 10 daha ucuza geliyor. ABD de İran’la nükleer anlaşma yapacağı için yaptırımları hafifletti” diye konuştu.

Danışmanlık şirketi Energy Aspects’e göre Çin’in İran’dan yaptığı ithalat, nükleer görüşmelerin yavaş ilerlemesi nedeniyle yüksek kalabilir. Küresel petrol fiyatlarının geçen yıl yüzde 50 artması da bu bölgeden ithal edilen petrolü daha ucuz ve daha cazip hale getiriyor.

Meksika'da petrol rafinerisinde yangın

 

Irak, Çinli şirket ile petrol rafinerisi kurmak için ön anlaşma imzaladı

 

Petrol sızıntısına yol açan geminin kaptanına hapis cezası

 

 
 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)