BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaEmlakÇin’in emlak devi Evergrande kontrolsüz çöküşe gidiyor----

Çin’in emlak devi Evergrande kontrolsüz çöküşe gidiyor

Çin’in emlak devi Evergrande kontrolsüz çöküşe gidiyor
10 Ekim 2023 - 18:10 www.finansgundem.com

322 milyar dolarlık borcu olan Çin’in en borçlu gayrimenkul firması Evergrande borçlarının yeniden yapılandırılması anlaşmasını iptal etti. Firmanın yatırımcıları tasviye ihtimalinden endişe ediyor

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Çinli emlak devi Evergrande tarafından ihraç edilen 6 milyar dolardan fazla tahvili elinde bulunduran bir grup yatırımcı, geliştiricinin yakında ülkenin emlak piyasasının geri kalanına yayılabilecek büyük sorunlarla karşı karşıya kalabileceğini söyledi.

Wall Street Journal’ın haberine göre, tahvil yatırımcılarından gelen açıklamalarda, şirketin ticari kargaşası ve artan borçları arasında düzenleyicileri kurumlara karşı mücadelesini kazanma çabalarının şüphe uyandırdığı bildirildi.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre Evergrande geçtiğimiz ay yıllardır üzerinde çalışılan 19 milyar dolarlık borç yeniden yapılandırma planlarını son dakikada iptal etti ve düzenleyici kurumların engellerini gerekçe gösterdi. Yatırımcılarsa, anlaşmanın imzalanması gerektiğini, aksi takdirde sonuçların korkunç olabileceğini vurguluyor.

Tahvil sahipleri, Evergrande'nin yeniden yapılandırmayı gerçekleştirememesi hakkında "Bu muhtemelen grubun kontrolsüz bir şekilde çöküşüne yol açacak" dedi. 2021 yılında temerrüde düşen Evergrande Çin’in en borçlu emlak geliştiricisi olmaya devam ediyor. Gayrimenkul firmasının haziran ayı itibariyle hâlâ teslim etmesi gereken binlerce bitmemiş konut inşaatı ve 332 milyar dolarlık borcu bulunuyor.

Yatırımcı grubu, şirketin borç anlaşmasına devam etmemesinin emlak sektörünün geri kalanında da etkisini hissettirebilecek bir felakete yol açabileceğini söyledi. Yatırımcılar emlak sektörünün geri kalanının da halihazırda kendi sorunlarıyla karşı karşıya olduğuna dikkat çekti ve firmanın düzenleyici kurumlarla bir anlaşma yapması ve yeniden yapılanma sürecini tamamlaması gerektiğini söyledi.

Yatırımcı mektubunda, “Mevzuat sorunlarını çevreleyen belirsizlik bulutunun dağılmasının tek yolu budur. O zamana kadar en yakın beklenti Çinli Evergrande Group’un 30 Ekim 2023’teki bir sonraki tasfiye duruşmasında tasfiye edileceğidir” denildi.

Ağustos ayında Evergrande ABD’de iflas koruması için başvuruda bulunmuştu. Şirketin düzenleyici kurumların önerdiği anlaşmayı onaylamaması halinde yatırımcılar Çinli emlak şirketlerinin herhangi bir okyanus ötesi yeniden yapılandırılmasının imkansız bir görev haline geleceğini belirtiyor.

Bu arada Çin’in en büyük emlak geliştiricisi olan Country Garden temerrütten kıl payı kurtulmayı başardı, ancak ağustos ayında tahvil ödemelerini geciktirdi. Ve başka bir geliştirici olan Sunac China Holdings de dolar borcunun yaklaşık 11 milyar dolarlık kısmının yeniden yapılandırılmasını hedefliyor.

Evergrande, mart ayında yaptığı açıklamada, bir yeniden yapılandırma anlaşması sağlanamazsa ve bir tasfiye gerekli hale gelirse, tahvil yatırımcılarının dolar başına muhtemelen iki ila dokuz sent civarında getiri alacağını söyledi.

Şirket doğruladı: Evergrande'nin patronu yasa dışı faaliyetlerden soruşturuluyor

 

Evergrande adım adım iflasa doğru ilerliyor

 

China Evergrande ABD'de iflas mahkemesine başvurdu

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)