BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaÇin’in döviz rezervi 3.1 trilyon doları aştı----

Çin’in döviz rezervi 3.1 trilyon doları aştı

Çin’in döviz rezervi 3.1 trilyon doları aştı
15 Ocak 2024 - 13:24 www.finansgundem.com

Çin Devlet Döviz İdaresi Başkan Yardımcısı Chunying, ülkenin döviz rezervinin tüm yıl 3 trilyon 100 milyar doların üzerinde bulunduğunu kaydetti

Çin Devlet Döviz İdaresi Başkan Yardımcısı Wang Chunying, 2023 yılında Çin’in döviz piyasasının istikrarlı bir şekilde ilerleyerek, döviz rezervinin 3 trilyon 100 milyar ABD dolarını geçtiğini söyledi.

Geçen yıl Çin’in döviz piyasasının işleyişinin genel olarak istikrarlı bir şekilde ilerleyerek büyük dayanıklılık gösterdiğine işaret eden Wang, RMB kurunun geçen kasımdan itibaren istikrarlı bir şekilde yükselerek, makul ve dengeli bir seviyede bulunduğunu, döviz kuru beklentisinin genelde istikrarlı olduğunu belirtti.

Döviz piyasasının gelecekte istikrarlı işleyişinin korunmasının sağlam temele sahip olduğuna dikkat çeken Wang, büyük gelişmiş ekonomilerin 2024 yılında faiz indirimi sürecine başlaması ve dış finans ortamının rahatlamasının beklendiğini, bunun Çin’in sınır ötesi sermaye akışının daha dengeli hale gelmesine yardımcı olacağını ifade etti.

Çin ile Rusya arasındaki ticarette rekor seviye

 

Çin'in ticaret fazlası yüzde 10.1 arttı

 

Çin'den konut sektörüne 70 milyar dolar ek kaynak

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)