BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaÇin'in borçlanması rekor seviyede----

Çin'in borçlanması rekor seviyede

Çin'in borçlanması rekor seviyede
16 Temmuz 2015 - 06:57 www.finansgundem.com

Çin’in borçlarının gayrisafi yurtiçi hasılaya (GSYH) oranı rekor seviyeye yükseldi. Çin’in borçları ekonomisinden hızlı büyüyor

Çin’in ekonomik genişlemesi, ikinci çeyrekte analist beklentilerini aştı. Ancak ülkenin borç seviyesi daha da hızlı bir şekilde yükseliş gösterdi.

Bloomberg’in derlediği verilere göre şirket ve hane halklarının borçları Haziran ayı sonunda gayrisafi yurtiçi hasılanın yüzde 207’si seviyesindeydi. 2008 yılın borç/GSYH oranı yüzde 125 seviyesindeydi.

Çin’in büyümeyi desteklemek için faiz oranı ve zorunlu karşılıkları indirerek sağladığı teşvik, ülkenin borçları azaltma çabalarını tehdit ediyor ve dünyanın ikinci en büyük ekonomisinde finansal istikrara risk oluşturuyor. Çin’de batık krediler ilk çeyrek dönemde gayrisafi yurtiçi hasıladaki genişlemenin yavaşlaması ile 140 milyar yuan (23 milyar dolar) ile rekor seviyeye ulaştı.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)