BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaÇin'in altın rezervleri arttı----

Çin'in altın rezervleri arttı

Çin'in altın rezervleri arttı
08 Mayıs 2023 - 07:55 www.finansgundem.com

Çin, dünya çapındaki merkez bankalarını takip ederek jeopolitik ve ekonomik riskler nedeniyle altın rezervlerini art arda altıncı ayda artırdı.


Devlet Döviz İdaresi'nin Pazar günü açıkladığı verilere göre Çin, Nisan ayında altın stoklarını yaklaşık 8.09 ton artırdı. Ülke, Mart ayına kadar olan beş ayda rezervleri yaklaşık 120 ton artırdıktan sonra, toplam stoklar şu anda yaklaşık 2.076 ton seviyesinde bulunuyor.

Merkez bankaları, varlıklarını çeşitlendirmek ve rezervleri zayıflayan doların ve yaygın enflasyonun etkilerinden korumak için geçtiğimiz yıl büyük miktarlarda altın satın aldı. Dünya Altın Konseyi'ne göre, girişler 2023'ün ilk çeyreğinde ılımlı olsa da, hacimler hala tarihsel olarak yüksek seviyelerdeydi. Singapur, Çin ve Türkiye en büyük alıcılar arasında yer aldı.

Altına yönelik iştah, piyasaların yavaşlayan ABD ekonomisinden ve kalıcı kredi stresinden endişe duymasıyla fiyatların rekor seviyelere yakın seviyelere çıkmasına yardımcı oldu. Giderek kırılgan hale gelen Çin-Amerikan ilişkilerinden kaynaklanan jeopolitik riskler de külçenin güvenli liman cazibesini artırıyor.

Altın madeninde yangın: Çok sayıda ölü var!

 

Bu hafta en çok altın değer kazandı

 

Altında 'istihdam' baskısı

 

Rusya'nın altın ve döviz rezervleri arttı

 

Türkiye'nin altın talebi rekor seviyelerde

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)