BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaÇin'i sahtecilik zorlayabilir----

Çin'i sahtecilik zorlayabilir

Çin'i sahtecilik zorlayabilir
06 Haziran 2013 - 06:44 www.finansgundem.com

Çin'in sahte ihracat faturası, ülkenin dış ticaret verilerini aşağı çekerek, ekonomik büyümeyi baskılayacak bir küresel talebe işaret ediyor

Dünyanın en büyük ikinci ekonomisi Çin'in para akışını göstermek için yararlandığı ihracat faturalarının sahteliğ, büyük ihtimalle ülkenin ticaret verilerini aşağı çekerek, küresel talepteki yavaşlamaya işaret ediyor.
Bloomberg anketine katılan 34 ekonomistin medan tahminine göre Çin'in ihracatı Mayıs'ta yıllık bazda yüzde 7.1 büyüyerek, geçtiğimiz ayki yüzde 14.7 seviyesinin yarısının altında gelebilir. Ekonomistler, ithalatın da yüzde 16.8'den yüzde 6.9'a yavaşladığını öngörüyor.
Sahte verilerin, şirket ve bankaların düzenleme denetimleriyle başarılı bir şekilde caydırılması, bir taraftan ticaret verilerine duyulan güvenin korunmasına yardımcı olurken, diğer taraftan Başbakan Li Keqiang'ın büyümeyi yerel tüketimden yana kaydırmasındaki aciliyete dikkat çekiyor. İhracattaki zayıflık aynı zamanda Li'nin büyümeyi desteklemek için daha fazla teşvik eklenmesi konusundaki isteksizliğini de test edebilir.
 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)