BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemÇin'e gümrük tarifesi ABD'de 400 bin istihdamı engelleyecek----

Çin'e gümrük tarifesi ABD'de 400 bin istihdamı engelleyecek

Çin'e gümrük tarifesi ABD'de 400 bin istihdamı engelleyecek
10 Mayıs 2019 - 11:38 www.finansgundem.com

Trump'ın Çin'e ek gümrük tarifesi ABD'de imalat sektöründe 400 bin istihdama mal olacak.

ABD Ekipman İmalatçıları Birliği Başkan Yardımcısı Kip Eideberg, ABD Başkanı Donald Trump'ın Çin'den ithalat için gümrük tarifelerini  yükseltmesinin Amerikalı ekipman imalatçıları için "çok kötü sonuçları" olacağını söyledi. Eideberg, Çin ile ticari gerilimin tırmanmasının emtia fiyatlarına bel bağlayan Amerikalı çiftçiler ve diğer sektörler için görünümü kötüleştireceğini de vurguladı.

Tarifelerin yükselmesinin ihracatı düşüreceğini ve sektörde  gelecek 10 yılda yaşanması beklenen 400 bin istihdam artışını ortadan  kaldıracağını savunan Eideberg, "Bu karar ayrıca Çin'i Amerikalı işletmelere, çiftçilere. kooperatiflere ve ailelere misilllemede  bulanmaya davet edecek" diye konuştu.
Binden fazla tarım, inşaat ve madencilik makinası, ekipmanı üreticisini  temsil eden Birlik açıklamasında, "Üreticilerin hali hazırda düşen emtia fiyatları nedeniyle zorlandığı ortamda, ABD'nın tarım ürünleri  ihracatına ek misilleme tarifeleri gelmesi ekipman üreticileri  üzerinde bir soğutma etkisi yapacaktır" ifadelerine yer verdi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)