BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaKripto ParalarÇin’den yeni kripto hamlesi!----

Çin’den yeni kripto hamlesi!

Çin’den yeni kripto hamlesi!
24 Eylül 2021 - 12:39 www.finansgundem.com

Çin, kripto para madenciliği ve kripto para ticaretine karşı bir kez daha harekete geçti

Çin Ulusal Kalkınma ve Reform Komisyonu ile Çin Merkez Bankası, kripto para madenciliği ve kripto para ticaretine karşı bir kez daha harekete geçtiler.

Çin Ulusal Kalkınma ve Reform Komisyonu, kripto para madenciliğinin engellenmesine yönelik olarak bugün bir duyuru yayınladı.

Yeni kripto para madenciliği projelerine finansal destek sağlanmasının sıkı şekilde yasaklanacağın belirten Komisyon, kripto para madenciliği projelerinin elektrik piyasalarında yer almalarına izin verilmeyeceğini de vurguladı. Komisyon, yeni kripto para madenciliği projeleri üzerinde enerji tüketim kontrollerinin güçlendirileceğini de vurguladı.

Çin Merkez Bankası da kripto para spekülasyonundan kaynaklı risklerin daha fazla engellenmesi ve risklerin ortadan kaldırılmalarına yönelik bir bildiri yayınladı.

Kripto para işlemlerinden kaynaklı risklerin takibinin güçlendirileceğini belirten Çin MB, kripto paralarla ilişkili aktivitelerin yasadışı olduğunu da vurguladı.

Çin MB bildirisinde, denizaşırı kripto para borsalarının Çin’de yatırımcılara hizmet sunmamaları gerektiğini ifade edilirken, kripto paralar konusunda internet üzerinden bilgi yönetiminin güçlendirileceği, kripto paralarla ilişkili illegal finansman aktivitelerinin ağır şekilde cezalandırılacağı belirtildi.

Uyuyan Bitcoin cüzdanları uyandı

Evergrande krizi borsalar için neden önemli?

Asya’nın 400 milyarlık borç piyasası korku içinde

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)