BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemÇin'den Tayvan'a gövde gösterisi: Hava sahasına 38 savaş uçağı girdi----

Çin'den Tayvan'a gövde gösterisi: Hava sahasına 38 savaş uçağı girdi

Çin'den Tayvan'a gövde gösterisi: Hava sahasına 38 savaş uçağı girdi
02 Ekim 2021 - 10:38 www.finansgundem.com

Çin'in ulusal bayram gösterileri kapsamında 38 savaş uçağını Tayvan hava sahasına göndermesi iki ülke arasındaki gerginliği tırmandırdı.

Çin, Cuma günü, kendi topraklarının bir parçası olduğunu iddia ettiği Tayvan’da güç gösterisinde bulundu. 38 Çin askeri jeti, ulusal bayram kapsamındaki gösteriler sırasında, Tayvan hava sahasına geçti.

Gösteri, Haziran ayında ABD’nin güdümlü füze taşıyan muhrip gemisini Tayvan Boğazı’ndan geçirmesinin ardından geldi. Uluslararası kamuoyu 'Çin ulusal gününü güç gösterisi yapmak için kullandı’ başlıklarını attı.

Tayvan Savunma Bakanlığı’ndan konuya ilişkin yapılan açıklamada, Çin’e ait 18 J-16 ve dört Su-30 savaş uçağı ile iki nükleer kapasiteli H-6 bombardıman uçağı ve bir denizaltı karşıtı uçağın hava sahalarını ihlal ettiği belirtildi.

Son birkaç yıldır Çin ve Tayvan arasındaki gerilim artıyor. Çin, kendi topraklarının parçası olduğunu iddia ettiği Tayvan’da sık sık gövde gösterisi niteliğinde tatbikatlar gerçekleştiriyor. İki ülke arasındaki gerginlik son dönemde karşılıklı hamlelerle şiddetini artırıyor.

İlk kez görüldü! Çin, Batı'ya karşı hazırlıklarını tamamlıyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)