BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemÇin'den körfez ülkeleriyle iş birliği----

Çin'den körfez ülkeleriyle iş birliği

Çin'den körfez ülkeleriyle iş birliği
07 Şubat 2022 - 10:55 www.finansgundem.com

Çin, Körfez ülkeleriyle serbest ticaret anlaşmasını hızlandıracak.

Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping, 2022 Beijing Kış Olimpiyatları nedeniyle ülkede bulunan yabancı liderle görüşmeler gerçekleştirdi.

Çin Uluslararası Radyosunun haberine göre, Körfez Bölgesi’nden gelen çok sayıda liderle görüşen Xi Jinping, Körfez İşbirliği Konseyi (KİK) üyesi ülkelerle serbest ticaret anlaşması müzakerelerini hızlandırmaya hazır olduklarını söyledi. Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE) Abu Dabi Veliaht Prensi Şeyh Muhammed bin Zayid Al Nahyan ile bir araya gelen Xi, Çin’in kapsamlı bir stratejik ortaklık kurmak istediği mesajını verdi. Çin’in BAE’nin kalkınma projelerine aktif olarak katılacağını da belirten Xi, özellikle yeni ve yenilenebilir enerji ile uzay ve havacılık gibi alanlarda işbirliğini genişleteceğini de söyledi.

Ortaklık derinleştirilecek

Veliaht Prens Şeyh Muhammed bin Zayid Al Nahyan da görüşmede, Çin ile ilişkilerin güçlendirilmesinin BAE’nin dış politikası açısından en önemli öncelik olduğuna vurgu yaparak “Çin ile kapsamlı stratejik ortaklığını sağlamlaştırma ve derinleştirme konusunda kararlılığımızı sürdüreceğiz. Ayrıca Kuşak ve Yol İnisiyatifi’nin Ortadoğu’ya daha fazla katkı sağlaması için desteğimizi artıracağız” dedi.

Görüşmeler devam edecek

Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani ile de görüşen Xi, iki ülkenin terörle mücadele alanında iş birliğini derinleştirmesi, kültürel ve toplumlar arası alışverişi geliştirmesi gerektiğini belirtti. Xi, Katar’ın Çin ile Körfez İşbirliği Konseyi arasında erken bir tarihte serbest ticaret anlaşmasına varılmasına dair çabalarına devam etmesinin önemine vurgu yaptı.

Çin, yuan üzerinde baskı yaratabilir

 

En büyük kripto para hırsızı Kim!

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)