BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemÇin'den füze ihalesi için kritik açıklama----

Çin'den füze ihalesi için kritik açıklama

Çin'den füze ihalesi için kritik açıklama
12 Mayıs 2014 - 20:58 www.finansgundem.com

​Çin yönetimi, Türkiye'nin yaptığı uzun menzilli füze savunma sistemi ihalesi konusunun siyasallaştırılmamasını umut ettiklerini açıkladı

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hua Çunying, Türkiye ile Çin arasındaki füze ihalesiyle alakalı Çin'de ABD ve NATO'nun baskısının etkili olduğu yönünde yapılan yorumların hatırlatılarak, Pekin yönetiminin konuyla alakalı görüşünün sorulması üzerine, söz konusu füze ihalesinin iki ülke arasındaki "olağan askeri ticaret işbirliği" olduğunu söyledi. 

Hua, Türkiye ile Çin şirketi arasındaki işbirliğine vurgu yaparak, "Biz hiçbir olağan ticari işbirliğinin siyasallaştırılmamasını umut ediyoruz" dedi.

Geçen eylül ayında Savunma Sanayii İcra Komitesi'nde uzun menzilli füze savunma sistemi ihalesinde, Çin Halk Cumhuriyeti'nden CPMIEC firması ile sözleşme görüşmelerine başlanmasına karar verilmişti. Son günlerde özellikle Çin basınında ABD ve NATO'nun baskısı sonucu Türkiye'nin füze ihalesinde diğer seçenekleri de değerlendirdiği yönünde yorumlar çıkmıştı.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)