BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaÇin'den flaş faiz kararı!----

Çin'den flaş faiz kararı!

Çin'den flaş faiz kararı!
23 Ekim 2015 - 14:22 www.finansgundem.com

Çin Merkez Bankası, zorunlu karşılık oranını ve politika faizini aşağı çekti

Çin Merkez Bankası'ndan yapılan açıklamaya göre, politika ve mevduat faiz oranları 25'er baz puan düşürüldü.
 
Buna göre, 1 yıl vadeli gösterge borç verme faiz oranı yüzde 4,35'e, 1 yıl vadeli mevduat Faiz oranı yüzde 1,50'ye indirildi. Faiz oranları 24 Ekim'den itibaren geçerli olacak.
 
Çin MB'den yapılan açıklamada finansmanın sosyal maliyetinin azaltılması amacıyla faiz indirimine gidildiği belirtildi. Açıklamada ayrıca ticari bankalar ve kırsal kooperatif finansal kurumları için artık dalgalar mevduat faiz üst limiti belirlenmeyeceği vurgulandı.
 
Çin MB, faiz oranlarını piyasa tarafından belirlenmesine ve regülasyon mekanizmalarının iyileştirilmesine, merkez bankası faiz oranı sisteminin regülasyonunun güçlendirilmesine, para politikası aktarımının etkinliğinin ilerletilmesine dikkat gösterileceğini de ifade etti.
 
Çin Merkez Bankası zorunlu karşılıkları 50 baz puan düşürdü ve büyük bankaların zorunlu karşılıklarını yüzde 17,50'ye çekti.
 
Zorunlu karşılıklarda indirimin de 24 Ekim'den geçerli olacağını ifade eden Çin MB, zorunlu karşılıkların düşürülmesinde amaçlarının bankacılık sisteminde yeterli likidite seviyesini devam ettirmek ve para hacmi ile kredilerde istikrarlı büyümeyi yönlendirmek olduğunu vurguladı.
 
Banka 25 Ağustos tarihinde de faizlerde ve zorunlu karşılık oranlarında indirime gitmişti.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)