BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiÇin'den Dünya ekonomisine katkı----

Çin'den Dünya ekonomisine katkı

Çin'den Dünya ekonomisine katkı
30 Nisan 2021 - 12:38 www.finansgundem.com

Çin, 2021'de küresel ekonomik büyümeye yüzde 30 katkı yapacak.

Çin Dışişleri Bakanlığı, tüm tarafların Çin piyasasıyla aktif şekilde  kaynaşmasını ve fırsatları paylaşmasını beklediklerini açıkladı. Asya Kalkınma Bankası dün yayımladığı bir raporda Çin ekonomisinin bu yıl  yüzde 8,1 büyüyeceği tahmininde bulundu. BM Ticaret ve Kalkınma Konferansı da aynı gün yayımladığı bir başka raporda, 2020 yılında Çin'in yüzde 14,7'lik payıyla küresel mal ihracatında dünya birincisi  olduğunu bildirdi.

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Wang Wenbin düzenlediği olağan basın  toplantısında konuya değinerek, söz konusu raporların, uluslararası  toplumun Çin'in COVID-19 salgınıyla mücadele başarısını takdirle  değerlendirdiğini ve Çin ekonomisinin geleceğine güvenle baktığını  gösterdiğini söyledi.

Wang Wenbin, Çin ekonomisinin büyüme eğilimini koruduğuna işaret  ederek, bunun küresel ekonomik canlanmaya güç katacağını belirtti. Çinli sözcünün verdiği bilgilere göre, yılın birinci çeyreğinde Çin  ekonomisi yüzde 18,3 oranında büyüdü, çekilen yabancı yatırımlar ise  yüzde 39,9 oranında arttı. Birinci çeyrekte yabancı ülkelerde yapılan  yatırım da yüzde 4,6 oranında artarak 31 milyar 790 milyon doları  buldu. Çin'in 2021 yılında küresel ekonomik büyümeye yapacağı katkı  oranının yüzde 30'u aşacağı tahmin ediliyor. 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)