BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemÇin’den azalan doğum oranlarına tüp bebek desteği----

Çin’den azalan doğum oranlarına tüp bebek desteği

Çin’den azalan doğum oranlarına tüp bebek desteği
22 Şubat 2022 - 16:24 www.finansgundem.com

Azalan nüfus sorununu çözmeye çalışan Çin, mali teşviklerle çözüm arıyor. Bunun için üç çocuğa izin veren yasa değişikliğini yaz aylarında kabul eden Çin, düşen doğum oranlarını artırmak amacıyla tedavilere ödeme yapmayı teklif ediyor.

Hükümet, yumurta ekstraksiyonu ve embriyo nakli gibi pek çok prosedür için önümüzdeki aydan itibaren 3.000 pound’dan fazla katkıda bulunacağını, çiftlerin destekleneceği tüp bebek seanslarının sayısında bir sınırlama olmayacağını açıkladı.

Mali teşvikler kapsamında iki ya da üç çocuk sahibi çiftlerin küçük şirket kurmaları halinde bazı muafiyetlerden ve katma değer vergisinden muaf tutulacağı da belirtildi.

1,4 milyar nüfuslu ülke, çiftlerin üç çocuk sahibi olmasına izin veren politika değişikliğine rağmen, doğan bebek sayısında düşüş görmeye devam etti. Demograflar düşüşün, doğurganlık çağındaki Çinli kadın sayısındaki azalmadan kaynaklandığını ve tek çocuk politikasındaki değişikliğin çok geç yapıldığını söylüyor.

EVLİLİK VE DOĞUM ERTELENİYOR

Çin, geçen yıl çiftlerin üç çocuk sahibi olmasına izin vermenin yanı sıra, doğum izninin uzatılması ve nakit destekler de dahil olmak üzere çeşitli programlarla çocuk yetiştirmenin mali yükünü azaltmayı amaçlayan politikalar benimsiyor.

Çin’de 40 milyondan fazla insanın doğurganlık sorunları olduğu tahmin ediliyor ve kadınların evlilik ve doğum planlarını erteledikleri için sayının artması bekleniyor. Uzmanlarının yakın tarihli bir araştırmasına göre, ülkenin kısırlık oranı 2010’da yüzde 15’ten yüzde 18’e yükseldi.

Yeni uygulamaların duyurulmasından kısa süre sonra doğurganlık ilaçları ve tedavilerinde uzmanlaşmış şirketlerin hisselerinde yükseliş görüldü.

Ülkenin tüp bebek pazarının 2030 yılına kadar Çin’de yaklaşık 90 milyar yuan veya 10 milyar sterline kadar genişlemesi bekleniyor.

Çin ABD'yi sert uyardı

 

Çin’in konut piyasasında fiyatlar sabit kalmaya devam ediyor

 

Çin, kış turizminden 157 milyar dolar gelir bekliyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)