BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemÇin'deki salgında bilmediğimiz bir şeyler oldu----

Çin'deki salgında bilmediğimiz bir şeyler oldu

Çin'deki salgında bilmediğimiz bir şeyler oldu
17 Nisan 2020 - 05:54 www.finansgundem.com

ABD'nin ardından Fransa ve İngiltere de, salgındaki tutumları nedeniyle Çin'i hedef almaya başladı. Macron, "Çin'in korona virüsün yönetiminde bizden daha iyi olduğunu söyleyecek kadar saf olmayalım" ifadesini kullandı

ABD Başkanı Donald Trump'ın, salgınla ilgili birçok gelişmeyi gizlediği iddiasıyla Çin'e yönelik açtığı cepheye Fransa ve İngiltere de katıldı. 

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Çin'in yeni tip korona virüs (Kovid-19) salgınıyla mücadelesine ilişkin, "Açıkçası bilmediğimiz şeyler oldu" dedi.

Macron, İngiliz Financial Times gazetesine verdiği demeçte, Kovid-19'a ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Salgınla ilgili Fransa, Almanya ve İtalya'nın, Çin veya Rusya ile karşılaştırılmasının mümkün olmadığını vurgulayan Macron, "Çin'in korona virüsün yönetiminde bizden daha iyi olduğunu söyleyecek kadar saf olmayalım. Bilmiyoruz. Açıkçası bilmediğimiz şeyler oldu" ifadesini kullandı.

Macron, salgından en çok etkilenen Avrupa Birliği (AB) üyesi ülkelerine destek verilmemesi halinde İtalya, İspanya ve belki Fransa'da popülistlerin zafer elde etmesine katkıda bulunulacağını kaydetti.

Salgının yol açtığı krizin yönetiminde en zengin AB ülkelerinin daha fazla sorumluluğu bulunduğunu aktaran Macron, "AB'nin siyasi bir proje mi veya (ekonomik) bir pazar mı olduğu konusunda karar vermemiz gereken bir dönemdeyiz. Ben siyasi bir proje olduğunu düşünüyorum. (AB'yi) Daha da ileriye taşımazsak Avro grubu ve Avrupa düşüncenin yıkılma riski bulunuyor. Bazılarını feda ettiğimiz bir pazara sahip olamayız" değerlendirmesinde bulundu.

RAAB: ÇİN O SORULARI YANITLAMALI

İngiltere Dışişleri Bakanı Dominic Raab, Çin'in yeni tip korona virüs (Kovid-19) nasıl ortaya çıktığına ve salgının çok daha önce durdurulma ihtimali olup olmadığına dair zor soruları yanıtlaması gerekeceğini söyledi.

Raab, günlük basın toplantısında, Çin'le "hesaplaşmayla" ilgili bir soru üzerine, virüsün ortaya çıkması dahil salgınla ilgili gelişmelerin sonradan gözden geçirilmesi ve bunda da bilimin yönlendirmesinin esas alınması gerektiğini belirtti.

Salgının uluslararası iş birliğinin önemini gösterdiğini ve İngiltere'nin vatandaşlarını ülkeye getirmede Çin'le iyi bir şekilde çalıştığını kaydeden Raab, "Meselede tüm açıları dikkate almalı ve dengeli olmalıyız. Ancak hiç şüphe yok ki bu krizden sonra işler eskisi gibi olmaz. Bunun (virüs) nasıl ortaya çıktığı ve çok daha önce durdurulma ihtimali olup olmadığına dair zor sorular sormamız gerekecek." dedi.

Raab, bu sözlerinin uygulamada yeni gümrük vergileri veya İngiltere'deki Çin yatırımlarına kısıtlama anlamına gelip gelmediğine ilişkin bir soru üzerine ise İngiltere'nin ortaklarıyla çalışacağını ve virüsün ortaya çıkışıyla ilgili soruların cevabı bilinmeden belirli bir karar alınamayacağını ifade etti.

"Çin sorumlu tutulmalı"

İngiltere dış istihbarat servisi MI6'nın eski şefi John Sawers, 15 Nisan'da yaptığı açıklamada, Çin'in Kovid-19 salgını konusunda dünyadan başlangıçta bilgi gizlediğini ve sorumlu tutulması gerektiğini söylemişti.

140 binden fazla kişinin ölümüne neden olan virüs, 2019'un sonunda Çin'in Vuhan kentindeki bir canlı hayvan pazarından çıkarak dünyaya yayılmıştı.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • bilinmeyen kişi17 Nisan 2020 16:37

    bencede  :| 

  • duran17 Nisan 2020 10:51

    Çinliler ingiltere de yatırım yapıp kendi vatandaşlarıyla üretim yapacaksa, biz bu ürünleri de tercih etmeyiz, üzerinde made in england yazsa bile...adam olsunlar kendileri çalışıp üretsinler...

  • MaXiMus17 Nisan 2020 07:18

    Sayın Macron siz bu söylediğinize inanabiliyormusunuz? ABD'nin rakibi olan ve Dünya liderliğine soyunan Çin Halk Cumhuriyetinin önünü kesebilmek için gerçekleştirilen bu olayın sorumlusu sizce Çin mi? Peki Büyük Orta Doğu Projesinin başlamasını sağlayan 11 Eylül saldırılarını sizce Usame Bin Ladin mi yaptı? Tabii ki hayır... Çin'in haklıda olsa haksız da olsa tazminat ödemesi kaçınılmaz, şayet ödemez ise İran'a uygulanan ambargolara hazır olsun. Ticaret savaşı dediğin böyle yapılır...