BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaÇin'de veriler olumlu----

Çin'de veriler olumlu

Çin'de veriler olumlu
05 Şubat 2013 - 06:50 www.finansgundem.com

Resmi hizmet sektörü verilerinin ardından Çin'de HSBC Hizmet PMI Endeksi de Ocak'ta son 4 ayın en hızlı büyümesine işaret etti

Çin'de HSBC Hizmet PMI endeksi Ocak'ta son 4 ayın en hızlı büyümesini kaydederek dünyanın en büyük ikinci ekonomisindeki toparlanmayı destekledi.
HSBC Holdings Plc ve Markit Economics tarafından hazırlanan Hizmet PMI endeksi Aralık'taki 51.7 puan seviyesinden Ocak'ta 54 puana çıktı. Çin'de hükümetin 3 Şubat'ta açıkladığı hizmet sektörü verileri de Ağustos'tan bu yana en hızlı büyümeye işaret etmişti.
Bugünkü rakamlar neredeyse 2 yıldır devam eden yavaşlamanın ardından Çin ekonomisinin hızlanacağı sinyallerine bir yenisini daha ekledi. İhracat ve yatırım harcamaları bağımlılığını azaltmaya çalışan Pekin hükümeti, hizmet ve yerel talebi ekonomide büyük bir paya sahip olması için çalışıyor.
Çin'in büyümesindeki toparlanmanın sağlamlaşmaya başladığını belirten HSBC'nin baş Çin ekonomisti Qu Hongbin, hâlen sağlam olan istihdam kazançları ve yüksek iş beklentilerinin hizmet sektörünün daha da büyümesine katkı sağladığını söyledi.
Şanghay Bileşik Endeksi bugün yerel saat ile 10:35 itibariyle yüzde 0.8 aşağıda seyrediyordu. Endeks 3 Aralık'ta kaydettiği 4 yılın en düşüğünden yüzde 24 sıçradı.
Çin ekonomisi 2012'nin son çeyreğinde yüzde 7.9 genişleyerek 7 çeyrektir devam eden yavaşlamasını sonlandırdı.
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)