BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiÇin'de TÜFE Aralık ayında arttı----

Çin'de TÜFE Aralık ayında arttı

Çin'de TÜFE  Aralık ayında arttı
12 Ocak 2023 - 07:40 www.finansgundem.com

Dünyanın en büyük 2. ülkesi konumuna yükselen Çin'de Aralık ayında artan gıda fiyatlarının etkisiyle tüketici enflasyonu hızlanırken, üretici fiyatları ise düştü.


Ulusal İstatistik Bürosu verilerine göre Aralık ayında tüketici fiyat endeksi geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 1,8 arttı. Kasım ayında fiyatlar yıllık yüzde 1,6 artmıştı. Ekonomistler de Aralık enflasyonunu yüzde 1,8 olarak bekliyorlardı.

2022 yılının tamamı için ise tüketici fiyat artışı yüzde 2 oldu ve Çin hükümetinin ortaya koyduğu yüzde 3 hedefinin çok gerisinde kaldı.

Gıda ve enerji fiyatları dışarıda bırakılarak hesaplanan çekirdek enflasyon ise Aralık ayında yüzde 0,7 oldu. Kasım ayında yüzde 0,6 seviyesindeydi.

Üretici fiyatları ise, Ekim ve Kasım aylarının ardından Aralık ayında da yıllık bazda düşüş gösterdi. Fiyatlar Aralık ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 0,7 düştü. Kasım ayında fiyatlar yüzde 1,3 gerilemişti. Ancak Aralık ayı üretici fiyatları düşüş ekonomistlerin yüzde 0,1 olan beklentilerinin üzerinde gerçekleşti.

2022 yılının tamamı için ÜFE yüzde 4,1 arttı.

Scnitzer: Almanya'da enflasyon muhtemelen tepe yaptı

 

Hollanda'da enflasyon 47 yılın zirvesinde

 

Tokyo’da enflasyon 40 yılın zirvesinde

 

BoE Baş Ekonomisti Pill'den enflasyon açıklaması

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)