BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaÇin'de sanayi şirketleri zorda----

Çin'de sanayi şirketleri zorda

Çin'de sanayi şirketleri zorda
29 Nisan 2013 - 06:53 www.finansgundem.com

Ekonomik toparlanmanın hız kaybetmesiyle Çin'in sanayî kârları yavaşladı

Dünyanın en büyük ikinci ekonomisi Çin'de sanayi şirketlerinin kâr büyümesi Mart'ta yavaşlayarak, ülkenin ekonomik toparlanmasının hız kestiğine işaret etti.
Ulusal İstatistik Ofisi'nin verilerine göre sanayi şirketlerinin net geliri Mart'ta yıllık bazda yüzde 5.3 artarak 464.9 milyar yuana yükseldi. Sanayî şirketlerinin kârı yılın ilk 2 ayında yüzde 17.2 artış kaydetmişti. Endüstriyel kârlar ilk çeyrekte yüzde 12.1 artarak 1.17 trilyon yuan oldu.
Kârların yalnızca satışlara paralel olarak büyüdüğünü ve aşırı kapasite ve durağan küresel görünümden ötürü daha yüksek kâr marjlarına hızlı bir şekilde dönülmesine uygun seyretmediğine dikkat çeken Royal Bank of Scotland Group Plc'nin baş Çin ekonomisti Louis Kuijs, ağır sanayi sektörlerin hâlen stok erittiğini ve yüksek maliyetlerle karşılaştığını, ancak tekstil, gıda ve içecek sektörlerinin daha iyi göründüğünü söyledi.
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)