BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaÇin'de kredi hacmi düşüyor----

Çin'de kredi hacmi düşüyor

Çin'de kredi hacmi düşüyor
12 Kasım 2013 - 10:36 www.finansgundem.com

Gölge bankacılıkla mücadele eden Çin'de bugün 4 günlük ekonomik reform toplantısının sonuna gelinirken, kredi oranında düşüş görülüyor

Çin'de yeni kredi çekimlerini gösteren en geniş gösterge Ekim ayında beklenenden daha fazla düşerek Çinli yetkililerin yeni reformların gözden geçirildiği son günlerde gölge-finans risklerini kontrol altında tutmaya çalıştığı sinyallerini verdi.
People's Bank of China tarafından dün açıklanan rakamlara göre toplam finansman 856.4 milyar yuan (140.6 milyar dolar) olarak gerçekleşirken, Bloomberg anketine yapılan 9 tahminin tamamının altında kaldı. Yerel döviz bazında verilen krediler 506.1 milyar yuan olarak gerçekleşirken, Bloomberg analistlerinin tahmin medyanı 580 milyar yuan olarak gerçekleşti. Para arzının en geniş göstergesi olan M2 bir yıl öncesine göre yüzde 14.3 yükseldi.
Çin 2008 yılında başlayan borç krizinden bu yana borçlanma üzerinden devam ettirilebilen ekonomik genişlemeyi yeniden yapılandırmak için çekilen kredi oranını düşürmeyi tercih ederken, bu adımın büyümeyi sınırlayacağı ve finansal kriz riskini azaltacağı belirtiliyor. Başkan Xi Jinping ve Komünist parti liderleri bugün ekonomik reformlara yön verecekleri 4 günlük toplantıyı sonlandırıyor.
Nomura Holdings Inc. şef Çin ekonomisti Chang Zhiwei, "Bu durum bizim para politikasının daraltıldığını ve ileriki günlerde büyümenin yavaşlayacağı görüşümüzü destekliyor" derken, ekonomik genişleme hedefinin yüzde 7.5'te tutturulacağını fakat banka kredileri ve toplam finansmanın bu çeyreğin yüksek seviyelerinden düşeceğini dile getirdi.
Veriler Çin'de hisse piyasasının kapanmasından sonra açıklandı. Gösterge Şanghay Bileşik Endeksi yüzde 0.2 yükseldi ve son 4 günün ilk yükselişini kaydetti.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)