BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiÇin'de Kovid'in zirve yaptığı şehirlerde ekonomi toparladı----

Çin'de Kovid'in zirve yaptığı şehirlerde ekonomi toparladı

Çin'de Kovid'in zirve yaptığı şehirlerde ekonomi toparladı
30 Aralık 2022 - 08:06 www.finansgundem.com

Çin'de Kovid'in zirve yaptığı bölgelerde metro kullanan yolcu sayısı, çarşambaya kadar olan haftada yaklaşık %40 ila %100 arttı, bu da bu bölgelerde yaşayanların bir kez daha işe, alışverişe ve restoranlara geri döndüklerinin bir işareti.

Çin'de ülkenin birçok bölgesi hala artan vakalarla boğuşuyor ve hareketlilik hala birkaç ay önce ulaşılan seviyelerin çok altında olmasına rağmen, Kovid enfeksiyonlarının muhtemelen şimdiden zirveye ulaştığı birkaç Çin şehrinde ekonomik faaliyet toparlanıyor.

Pekin, Chongqing, Chengdu ve Wuhan'da metro kullanan yolcu sayısı, çarşambaya kadar olan haftada yaklaşık %40 ila %100 arttı, bu da bu bölgelerde yaşayanların bir kez daha işe, alışverişe ve restoranlara geri döndüklerinin bir işareti. Bu şehirlerdeki trafik sıkışıklığının bir ölçüsü, dönem boyunca yaklaşık %150 ila %240 arttı.

Hareketlilik rakamları, perşembe günü Çin Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi'nin Pekin, Tianjin ve Chengdu gibi yerlerde enfeksiyonların zirve yaptığı yönündeki yorumlarını destekliyor. Açıklamada, Şanghay, Chongqing, Anhui, Hubei ve Hunan'da durumun ciddi olmaya devam ettiği belirtildi.

Yedi günlük hareketli ortalama yolcu sayılarına dayalı hesaplamalara göre, Şangay, Shenzhen ve Suzhou'da metro kullanımı çarşamba günü bir hafta öncesine göre %34 ila %42 arasında azaldı. Karayolu trafiği aynı dönemde %34 azalarak %57'ye düştü. Bu, enfeksiyonların bu şehirlerde yayılmaya devam ettiğini ve bölge sakinlerinin hastalık veya enfekte olma korkusu nedeniyle evlerine kapandığını gösteriyor.

Çin ekonomisi 2023’te enflasyon ve istihdama odaklanacak

 

Çin'deki Alman işletmelerinin Çin ekonomisine güveni kalmadı

 

Çin ekonomisi 2023 yılında toparlanabilecek mi?

 

Çin ekonomisine en çok katkıyı Hong Kong, Singapur ve Tayland sağlayacak

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)