BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaÇin'de kötü krediler artıyor----

Çin'de kötü krediler artıyor

Çin'de kötü krediler artıyor
31 Ekim 2013 - 06:36 www.finansgundem.com

Çin'in en büyük bankalarındaki kötü krediler 2010'dan bu yana en büyük artışını kaydetti

Dünyanın en büyük 2. ekonomisi Çin'in en büyük 4 bankasındaki kötü krediler, 5 yıllık kredi "eğlencesi"nin şirketlerde imalatta kapasite fazlasına ve soğuyan ekonomide daha yavaş kâr büyümesine neden olmasıyla 2010'dan bu yana en büyük artışını kaydetti.
Industrial&Commercial Bank of China Ltd., China Construction Bank Corp., Agricultural Bank of China Ltd. ve Bank of China Ltd.'daki kötü krediler 3. çeyrekte yüzde 3.5 artarak toplamda 329.4 milyar yuana (54 milyar dolar) çıktı. Bankaların kârları 209 milyar yuana çıkarken, ortalama kötü kredi oranı yüzde 1.02'ye genişledi.
Temerrütlerdeki artış, politika yapıcıların, üretimi çimento fabrikalarından azaltarak, 2008'de kredilere yüklenen kağıt üreticilerine kaydırırken, bankalara, kredilerdeki zararları karşılayacak tamponlar inşa etmeleri yönünde baskı yapması, bankaların kârlılığına ilişkin endişeleri artırıyor. Yatırımcılar temerrütlerdeki artışa alışırken, Çin'in en büyük bankaları rekor düşük değerlemelerle işlem görüyor. ICBC bugün Hong Kong'taki seansta düştü.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)