BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaÇin'de konut fiyatları fırladı----

Çin'de konut fiyatları fırladı

Çin'de konut fiyatları fırladı
18 Temmuz 2013 - 06:41 www.finansgundem.com

Dünyanın en büyük ikinci ekonomisi Çin'de Haziran ayında da konut fiyatları arttı

Çin'de Haziran ayında yeni konut fiyatları, en büyük metropolitanların öncülüğünde artış kaydetti ve Çin Başbakanı Li Keqinag'ın, ekonominin soğumasına rağmen spekülatif yatırımı kontrol altına alması karşısındaki sıkıntılara dikkat çekti.
Çin Ulusal İstatistik Bürosu'nun verilerine göre yeni konut fiyatları 70 şehrin 69'unda arttı. Güney'deki iş dünyasının merkezlerinden Guangzhou yıllık bazda yüzde 16 artışla, fiyat kazançlarına öncülük etti. Konut fiyatları Pekin'de yüzde 13 ve Şanghay'da yüzde 12 artış kaydederken, 3 şehir, hükümetin Ocak 2011'de veriyi hesaplama metodolojisini değiştirmesinden bu yana en büyük sıçramalarını kaydetti.
Ekonomi yavaşlar ve diğer sektörler zayıflarken, yatırımcıların iyi kazançlar için emlaktan başka seçeneğinin olmadığına dikkat çeken Societe Generale SA'ın Hong Kong'taki Çİn ekonomisti Yao Wei, birçok hükümet önleminin arza yönelik olmasından ötürü fiyatların daha da artmasına neden olduğunu belirtti.
Çin Mart'ta 3 yıldır devam eden konut fiyatlarını soğutma kampanyasını hızlandırdı ve Pekin, 35 eyalet statüsündeki şehir arasındaki en sert önlemleri uyguladı. Pekin, 2. konutlardaki peşinatları yüzde 60'lardan yükselten ve varolan konutlarda yüzde 20 sermaye kazanç vergisi uygulayan tek şehir oldu.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)