BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaÇin'de imalat 11 ayın dibinde----

Çin'de imalat 11 ayın dibinde

Çin'de imalat 11 ayın dibinde
24 Temmuz 2013 - 06:58 www.finansgundem.com

Çin’de imalat sektörü göstergelerinden PMI ön endeksi dünyanın en büyük ikinci ekonomisinin vites küçülttüğüne işaret etti

Çin PMI ön endeksi açıklandı. Yapılan anket sonuçlarına göre, Temmuz ayında 47,7'ye gerileyen ön PMI imalat endeksi, 11 ayın dibinde. İmalat sektörü faaliyetlerindeki bu yavaşlamanın yeni siparişlerin azalmasından ve istihdam piyasasındaki kötü gidişten kaynaklandığı ifade edildi.
HSBC Çin Başekonomisti Hongbin Qu, “HSBC PMI ön endeksinin düşük gelmesi yeni siparişlerdeki azalma ve stokların boşatılması yönündeki kararlardan kaynaklandı” ifadesini kullandı.
Buna ek olarak istihdam ön endeksinin de 47,3’e gerilediği ve Mart 2009’dan bu yana görülen en düşük seviyede olduğu belirtildi. İstihdam ön endeksi Temmuz’daki 47,3 oranıyla son dört aydır 50 puan seviyesinin aşağısında olmaya devam ediyor.
HSBC'nin açıkladığı PMI imalat endeksi Haziran’da 48,2 olarak gerçekleşmişti. PMI endekslerinde 50 değeri sektörde daralma ve büyümeyi ayıran çizgiyi oluşturuyor.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)