BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaÇin'de göstergeler 'büyüme' dedi----

Çin'de göstergeler 'büyüme' dedi

Çin'de göstergeler 'büyüme' dedi
21 Şubat 2013 - 06:39 www.finansgundem.com

Dünyanın en büyük ikinci ekonomisinde öncü göstergeler, ülkenin daha hızlı büyüdüğüne işaret etti

New York'taki Conference Board'un Çin Öncü Gösterge Endeksi daha hızlı artış kaydederek, dünyanın en büyük ikinci ekonomisinin Ocak'ta büyümesindeki sıçrama hızını koruduğunun sinyalini verdi.
Conference Board Öncü Gösterge Endeksi Ocak'ta yüzde 1 artışla 253.4 puana çıktı. CB Öncü Gösterge Endeksi Kasım'da yüzde 1.1 ve Aralık'ta yüzde 0.4 yükselmişti.
Öncü göstergeler, ülkenin ihracatının geçtiğimiz ay beklenenden daha fazla artması ve geniş kapsamlı kredi göstergelerinin rekora işaret etmesinin ardından ülkenin ekonomik büyümesinin ikinci çeyreğinde de hızlanabileceğine yönelik sinyallere bir yenisini daha ekledi. Çin Merkez Bankası 6 Şubat tarihli raporunda ülkenin büyüme hızının "nispeten güçlü" olduğunu söyledi.
Endeksteki toparlanmanın öncelikle Çin Yeni Yılı tatilinden olumlu etkilenen tüketici beklentileri ve gayrimenkûl aktivitelerindeki tahminlerinden etkilendiğine dikkat çeken Pekin'deki Conference Board ekonomistlerinden Andrew Polk, endeksin aynı zamanda ekonomik aktivitedeki sıçramanın "ılımlı" görünmeyi sürdürdüğünü belirtti.
Çin Ticaret Bakanlığı dün ülkedeki doğrudan yabancı yatırımların Ocak'ta yıllık bazda yüzde 7.3 azalarak 8. kez üst üste düştüğünü açıkladı ve deniz aşırı şirketlerin ülkenin toparlanmasına henüz ikna olmadığını gösterdi.
Çin ekonomisi 2012'nin son çeyreğinde yüzde 7.9 büyüyerek 7 çeyrek devam eden yavaşlamasını sonlandırdı. Çin 2012'nin genelinde yüzde 7.8 büyüme kaydetti. Conference Board geçtiğimiz ay Çin'in 2013'te yüzde 7.5 büyüyeceğini öngörmüştü.
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)