BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaÇin’de Evergrande gölgesinde ihraçlar başladı!----

Çin’de Evergrande gölgesinde ihraçlar başladı!

Çin’de Evergrande gölgesinde ihraçlar başladı!
23 Eylül 2021 - 11:42 www.finansgundem.com

Çinli şirketler, Evergrande'nin küresel piyasalarda yarattığı endişeye rağmen dolar cinsinden tahvil ihracına yeniden başladı.

Jiayuan International, yatırım yapılamaz kredi notuna rağmen perşembe günü dolar cinsinden tahvil ihracı gerçekleştirdi. Tahvil ihracı yapan dört şirket olması Evergrande endişelerin biraz miktar olsun azalttı.

Çin’in zor zor durumdaki emlak geliştirme şirketi China Evergrande Group’un hisse senetleri, şirketin bir biriminin yuan cinsinden tahvillerin faiz ödemeleri konusunda müzakerede bulunmasının ardından şirketin borç sorunun düzensiz bir şekilde çözüleceği beklentilerinin azalması sonucu sert yükseldi ve dolar cinsinden tahvilleri ralli yaptı.

SERT YÜKSELİŞ

Evergrande Hong Kong piyasasında yüzde 32 ile 2009’dan bu yana en sert yükselişini gerçekleştirirken, 250 milyon hisse senedi el değiştirdi. Hong Kong piyasaları Çarşamba günü tatil nedeniyle kapalıydı. Şirketin 2022 vadeli yüzde 8,25 faizli dolar cinsinden tahvilleri 4,4 sent değer kazanarak 29,6 sente ulaştı.

Evengrade’in ülke içi emlak birimi, dün borsaya yaptığı açıklamada, ertesi gün vadesi dolacak yuan cinsi tahvillerinden birinin faiz ödemesinin takas kuruluşu dışarıda bırakılarak müzakereler yoluyla çözüldüğünü duyurmuş, ancak şirket açıklamada ne kadar Faiz ödeneceğini ve ödemenin ne zaman yapılacağını belirtmemişti.

FED ETKİSİ

Fed’in varlık alımı azaltımının yakında başlayabileceğini duyurmasıyla birlikte küresel piyasalarda riskli varlıklara olan talep de yükseldi.

Fed politika yapıcılarının beklentilerinin yer aldığı noktasal grafikte de 2022'de faiz artışı öngören Fed yetkilisi sayısının arttığı izlendi. Ekonomik öngörülerde enflasyon beklentileri yukarı çekilirken, büyüme beklentilerinde düşüş görüldü. Karar sonrası konuşan Fed Başkanı Jerome Powell, teşviklerin geri çekilmesi sürecinin 2022 ortasında son bulmasının uygun olabileceğini söyledi.

Fed bu yıl işsizlik oranının yüzde 4,8 olmasını bekliyor

Evergrande için önemli gün!

Evergrande'nin ikinci büyük ortağı hisselerini satıyor

Fed faizlerde değişikliğe gitmedi

Powell: Ağustosta istihdamda ciddi bir yavaşlama oldu

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)