BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiÇin'de enflasyon baskısı kapanmalarla hafifledi----

Çin'de enflasyon baskısı kapanmalarla hafifledi

Çin'de enflasyon baskısı kapanmalarla hafifledi
10 Haziran 2022 - 09:20 www.finansgundem.com

Çin'de tüketici enflasyonu baskısı mayıs ayında yaşanan kapanmaların etkisiyle hafiflerken üretici enflasyonunda da artış hızı hafifledi.

Çin’de üretici fiyatları mayıs ayında küresel enflasyon artışlarının aksi seyir izledi.

Katı korona virüsü kısıtlamaları nedeniyle çelik, alüminyum ve diğer başlıca metallere olan talebin zayıf kalmasıyla mayısta üretici fiyatları 14 ayın dip seviyesine geriledi.

Çin’deki üretici fiyatları böylece mayıs ayında dünya genelinde hızlanan üretici ve tüketici enflasyonuna ters bir eğilim gösterdi.

Açıklanan resmi verilere göre, üretici fiyat endeksi Reuters anketine katılan ekonomistlerin beklentilerine paralel olarak geçen yılın aynı ayına göre yüzde 6.4 yükseldi.

Üretici fiyatlarındaki artış nisandaki yüzde 8 seviyesine göre yavaşlarken, Mart 2021’den bu yana en düşük seviyede gerçekleşti.

Tüketici fiyat endeksi mayısta yıllık yüzde 2.1 yükselerek nisan ile aynı değeri aldı. Reuters anketine katılan ekonomistler, tüketici fiyatlarının yüzde 2.2 artacağını tahmin ediyorlardı.

Çoğu başlıca ekonomide on yılların zirvesini gören enflasyonun Çin’de gerilemesi, ülkedeki katı korona virüsü kısıtlamalarının son aylarda üretim ve perakende faaliyetlerinde düşüşe neden olduğunu ve talebin daraldığını gösterdi.

Çin'de bir savaş uçağı düştü

 

Çin'in nadir metal ihracatı 26 ayın en yüksek seviyesinde

 

Çin'in bakır ve demir cevheri ithalatında artış

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)