BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaOtomotivÇin'de elektrikli araç ihracatında rekor----

Çin'de elektrikli araç ihracatında rekor

Çin'de elektrikli araç ihracatında rekor
28 Aralık 2022 - 08:20 www.finansgundem.com

Çin'deki otomobil üreticileri kasım ayında bir yıl öncesine göre %165 artışla 3,2 milyar dolar değerinde elektrikli araç ihraç ederek şimdiye kadarki en yüksek aylık toplama ulaştı.

Çin'in elektrikli araç ihracatı kasım ayında iki kattan fazla artarak aylık rekor kırdı ve çoğunlukla üretimi ülkeye kaydıran Avrupalı otomobil üreticileri tarafından desteklendi.

Ülkenin gümrük idaresinden alınan verilere göre, Çin'deki otomobil üreticileri kasım ayında bir yıl öncesine göre %165 artışla 3,2 milyar dolar değerinde elektrikli araç ihraç ederek şimdiye kadarki en yüksek aylık toplama ulaştı. Belçika ve İngiltere gibi Avrupa ülkeleri, sevkiyatların yaklaşık %70'ini oluşturarak en büyük ithalatçılar oldu.

Elektrikli binek araç ihracatı, iki ay üst üste toplam araba sevkiyatının yarısından fazlasını oluşturdu ve kasım ayında 6 milyar dolarlık rekor bir ihracat kaydetti.

Rakamlar, Volkswagen AG ve BMW AG dahil olmak üzere Avrupalı otomobil üreticilerinin kendi iç pazarlarındaki sınırlı üretim kapasitesi nedeniyle Çin'de parça ve otomobil üretmeyi hedefledikleri bir dönemde geldi.

İngiliz MG Motors markasının Çinli sahibi SAIC Motor Corp. da ithalat yoluyla Avrupa'da elektrikli araç satmak için dağıtım ağını genişletti. Tesla Inc., Şangay'daki kilitlenme nedeniyle montajı durdurduğu mart ayında sadece 60 ve nisan ayında hiç ihracat yapmadıktan sonra geçen ay Çin'den 37.000'den fazla araba sevk etti.

Çin'de elektrikli araç üretiminde artış sürüyor

 

Elektrikli araçlarda rekabet kızışıyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)