BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemÇin’de ekspres kargo sektörü, 182 milyar dolara ulaşacak----

Çin’de ekspres kargo sektörü, 182 milyar dolara ulaşacak

Çin’de ekspres kargo sektörü, 182 milyar dolara ulaşacak
06 Ocak 2022 - 15:12 www.finansgundem.com

Çin Devlet Posta Bürosu, 2022 yılında ülkedeki ekspres kargo sektörünün gelirinin geçen yıla göre yüzde 12 artarak 1 trilyon 160 milyar yuana (yaklaşık 182 milyar dolar) ulaşmasının beklendiğini açıkladı.

Çin Uluslararası Radyosu'nun haberine göre, "Çin Devlet Posta Bürosu tarafından bugün düzenlenen basın toplantısında, 2022 yılında gönderilen kargo adedinin geçen yıla göre yüzde 13 yükselerek 122 milyar 500 milyona ulaşmasının beklendiği belirtildi.

Öte yandan, geçen yıl ülkede postalanan kargo sayısı 100 milyarı aştı. Çin Devlet Posta Bürosu Başkan Yardımcısı Chen Kai, “Bu yıl Çin’de gönderilen kargo sayısı 100 milyara ulaştı. Çin, gönderilen kargo sayısı konusunda son sekiz yıldır dünyada birinci konumda. Kargo sektörünün desteğiyle, internetten perakende satışlarda, tarım ürünleri satışlarında, imalat sanayisinin üretim hacminde ve sınır ötesi e-ticaret satışlarında sürekli yeni rekorlara imza atıldı. Sekiz Çinli kargo şirketi de borsaya girdi. Bunun dışında, bütün ülkeyi kapsayan ve Çin’i dünya ülkeleriyle bağlayan kargo hizmet sisteminin sağlam bir temeli oluşturuldu” dedi.

Çin’de her gün yaklaşık 700 milyon kişi kargo hizmetinden faydalanıyor ve her yıl kargo sektöründe istihdam edilen kişilerin sayısı 200 binin üzerinde. Kargo sektörü, büyük veri, nesnelerin interneti, yapay zeka, Beidou navigasyonu ve insansız hava araçları gibi yeni teknolojiler de kargo sektöründe daha yoğun şekilde kullanılıyor."

Çin hizmet PMI Aralık'ta 53.1'e yükseldi

 

Çin emlak vergisini erteleyebilir

 

Çin dünyadaki tahılların yarısını stokladı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)