BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemCinayet uyuşturucudan mı kaynaklandı?----

Cinayet uyuşturucudan mı kaynaklandı?

Cinayet uyuşturucudan mı kaynaklandı?
01 Ocak 2015 - 07:03 www.finansgundem.com

İstanbul’da yaşanan olaylardaki şüpheler, uyuşturucu ticaretiyle bağlantılı olarak Hollanda üzerinde yoğunlaşıyor

Geçen eylülde İstanbul Büyükçekmece’de Naci Şerifi Zindaşti’nin lüks cipine düzenlenen silahlı saldırıda 19 yaşındaki kızı Arzu Şerifi Zindaşti ve yeğeni Devrim Öztunç öldürüldü. Çifte cinayetten yaklaşık 3 ay sonra benzer bir saldırı Sarıyer’de yaşandı.
Kırmızı ışıkta durduğu sırada arkasında duran araçtan çıkan iki kişi tarafından silahla vurularak öldürülen 40 yaşındaki Ali Ekber Akgün’den 9 saat sonra Vedat Şahin ile bir adamı da silahlı saldırıya uğradı.

Tek dosya numarasıyla

Birbirinden ayrı olaylar gibi görünen ve şimdilik ayrı savcılarda ayrı soruşturma numaraları ile incelenen cinayetlerin aynı kişi ya da kişiler tarafından yapıldığı üzerinde duruluyor. Emniyet’in sadece Cinayet Bürosu ile değil Organize Suçlarla Mücadele ve Narkotik Şubesi ile birlikte tüm yönüyle ele aldığı soruşturmaların tek dosya numarası ile Terör ve Örgütlü Suçları Soruşturma Bürosu’na gönderilmesi bekleniyor.

‘Muhbirlerden oluşuyor’

Edinilen bilgilere göre, saldırıya uğrayan bu isimlerin en önemli ortak noktası ‘Hollanda’ bağlantıları. Hollanda’da son iki aydır uyuşturucu çeteleri ile bağlantısı olan bazı kişilerin seri şekilde infaz edilmesi ve bu infazların Türkiye’de devam etmesi Hollanda’daki cinayetleri araştıran savcılık birimlerini de harekete geçirdi.
Büyükçekmece’de Arzu Şerifi Zindaşti’nin öldüğü saldırının ardından Türkiye’ye gelen Hollanda adli ekibi soruşturma hakkında Türk yetkililerden bilgi aldı. Hollanda’da hazırlanan yaklaşık 30 kişilik bir liste olduğu ve bu listedeki kişilerin teker teker infaz edildiği iddia edilirken bu listedeki kişilerin ise uyuşturucu baronlarının içindeki muhbirlerden oluştuğu iddia edildi. Listenin kim tarafından hazırlandığı araştırılırken cinayetleri araştıran emniyet ve savcılığın Hollanda’daki cinayetleri araştıran birimlerle irtibata geçmeye hazırlandığı iddia edildi.

‘Hedef bendim’

Sarıyer’de kırmızı ışıkta durduğu sırada öldürülen Ali Ekber Akgün’ün öldürülmesi Hollanda basınında geniş yer buldu. “Gangster İstanbul’da öldürüldü” başlığıyla duyurulan habere göre Akgün bir mafya lideriydi. Hollanda Adalet Bakanlığı’nın ‘tehlikeli suçlu’ olarak arananlar listesinde olan Akgün’ün uyuşturucu ticareti yaptığı ve bir cinayet suçlamasıyla cezaevinde yattığı belirtildi. Akgün’ün Hollanda’da tutuklu yargılandığı davada tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığında Türkiye’ye kaçtığı iddia edilmişti.
Silahlı saldırıda kızı ve yeğeni ölen Naci Şerifi Zindaşti ise yaptığı açıklamada cinayetin arkasında uluslararası uyuşturucu kaçakçılarının olduğunu iddia ederek “Hedef bendim” demişti.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)