BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemÇin, yüksek riskli finans kurumlarının sayısını azaltacak----

Çin, yüksek riskli finans kurumlarının sayısını azaltacak

Çin, yüksek riskli finans kurumlarının sayısını azaltacak
13 Temmuz 2022 - 11:17 www.finansgundem.com

Çin Merkez Bankası yetkilisi Sun Tianqi, Çin'in daha küçük bankalar için sermayeyi yenileyeceğini ve yüksek riskli finansal kurumların sayısını azaltacağını söyledi.

Çin Merkez Bankası yetkilisi Sun Tianqi, yetkililerin finansal risklere büyük önem vererek ve sistemik riskleri vurgularken, her türlü yasa dışı finansal faaliyeti erkenden ortaya çıkarmayı ve bunlarla sıkı bir şekilde mücadele etmeyi amaçladıklarını da sözlerine ekledi.

Henan eyaletindeki bazı bankalarda mevduatı olan yüz binlerce mudi, grup hakkındaki adli soruşturma nedeniyle mevduatları dondurulduğu için 18 Nisan'dan bu yana bankalardaki paralarını çekemiyordu.

Çin kanunlarında banka mevduatlarına devlet güvencesi veren bir düzenleme bulunmuyor. Dolayısıyla ilgili bankalar hakkındaki adli soruşturma, yerel ve merkezi hükümete mudilerin kayıplarının karşılanmasına dair bir yükümlülük getirmiyor.

Çin, yerel bankalarda batan parayı ödeyecek

 

Çin'de enflasyon tahminleri aştı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)