BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemÇin, yüksek miktarda uranyum rezervi buldu----

Çin, yüksek miktarda uranyum rezervi buldu

Çin, yüksek miktarda uranyum rezervi buldu
03 Haziran 2022 - 12:37 www.finansgundem.com

Çin’de 3 bin metre derinliğinde iki milyon tonluk uranyum rezervi bulundu.

South China Morning Post gazetesi, Çin Ulusal Nükleer Şirketi’nin ülke toprağının derinliklerinde çok büyük uranyum madeni rezervlerinin keşfedildiğini yazdı.

Tahminler, rezervin iki milyon ton kadar olduğu yönünde, bu mevcut stokların 10 katına denk düşüyor. Ayrıca bu miktar Çin’i, nükleer yakıt konusunda dünyanın en zengin ülkelerinden olan en büyük rakibi Avustralya ile eşit düzeye getirecek.

Çin Uluslararası Radyosunun haberine göre, şu anda Çin’in bu değerli yakıt kullanımının ancak üçte biri kendi madenlerinden elde edilebiliyor. İhtiyacın geri kalan miktarı Avustralya, Kazakistan ve Kanada gibi ülkelerden tedarik ediliyor. Dolayısıyla, böyle bir keşfin yapılmış olması ülke için çok önemli bir haber. Gerçekten de ülkede, nükleer yoldan elektrik temini için 150 yeni reaktörün inşa edileceği biliniyor.

Öte yandan, Interesting Engineering'in işaret ettiği üzere, Çin’in söz konusu rezervi bulması yalnızca iyi bir jeostratejik haber olmakla kalmayıp bilim alanında da beklenmedik bir ilerleme potansiyeli oluşturuyor. Gerçekten de bu rezervin şimdiye değin görülmemiş bir derinlikte, 3 bin metre derinde keşfedilmiş olması, bu maddenin oluşma koşullarına ilişkin eldeki jeolojik bilgileri de altüst ediyor.

Elektrik üretimi yüzde 2 arttı

 

Alpler'in karları eridi, görüntüsü yeşile döndü

 

Afrika ve Asya'da hava kirliliği korkutucu boyuta ulaştı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)